Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika: Endişelendiren görüntü! Lübnan'ın Beyrut Limanı'nda yine dumanlar yükseldi - Gündem Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Lübnan'ın Beyrut Limanı'nda 2 yıl önce meydana gelen büyük patlamanın sembolü olan buğday silosu, yaklaşık bir aydır devam eden yangın nedeniyle kısmen yıkıldı.

        Olay yerinden AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre, yangın nedeniyle silonun kuzey bölgesinde yıkım meydana geldi.

        Yıkım nedeniyle limanda büyük toz dumanları yükseldi ve güvenlik amacıyla limanın yakınından geçen yol trafiğe kapatıldı.

        OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

        Beyrut Limanı'nda bulunan Lübnan Meclisi Bağımsız Milletvekili Nejat Avn, AA muhabirine, silodaki durumu takip eden sivil savunma ekipleriyle görüştüğünü, yıkım nedeniyle herhangi bir zararın meydana gelmediğini söyledi.

        REKLAM

        Avn, yıkım nedeniyle Beyrut halkının sağlığını tehdit edecek bir durumun şu anda söz konusu olmadığını, yıkımdan oluşan tozun rüzgarla hemen yok olduğunu kaydetti.

        Günlerdir siloda yıkımın meydana geleceği ihtimalleri nedeniyle bölgede sivil savunma ve itfaiye ekipleri hazır bekletiliyordu.

        Lübnan Çevre Bakanı Nasır Yasin, 29 Temmuz'da, Beyrut Limanı'nda bulunan tahıl silosunun her an yıkılabileceğini ve oluşacak hava kirliliğine karşı çevrede yaşayanlara 200 bin adet maske dağıtıldığını belirtmişti.

        BEYRUT LİMANI PATLAMASI

        Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos 2020'de patlayıcı maddelerin bulunduğu depoda önce yangın çıkmış, ardından tüm kenti sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti.

        Patlamada yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiği, 6 binden fazla kişinin yaralandığı ve 300 bin kişinin patlama nedeniyle yerinden olduğu açıklanmıştı.

        Limandaki patlamanın sembolü haline gelen tahıl silosu, henüz sonuçlanmayan soruşturma nedeniyle bugüne kadar kontrollü şekilde yıkılamamış ve harabe halde bırakılmıştı.

        Fotoğraflar: İHA

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa