Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! Elazığ'da 5.0 büyüklüğünde deprem! 19 Mart son depremler

        Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 20.53’te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 13.20 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin ardından, Sivrice'de 3,6, 3.7 ve 3.1 büyüklüğünde 3 deprem daha meydana geldi.

        VALİ KALDIRIM: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

        Elazığ valisi Çetin Oktay Kaldırım yaşanan 5.0 şiddetindeki depremin ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Bu akşam saat 20:53’de merkez üssü Sivrice olan 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. İlgili tüm ekiplerimizle saha çalışmalarımız devam etmektedir, şu ana kadar olumsuz bir durum yoktur. Aziz şehrimize geçmiş olsun" dedi.

        NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

        Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ’da saat 20:55’de yaşanan 5.1 şiddetindeki depreme ilişkin Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

        Görür açıklamasında, “Arkadaşlar demin Elazığ’da 5.0 büyüklüğünde deprem oldu. Tahminim bu deprem bir önceki 6.8 büyüklüğündeki depremde fayın kırılmayan doğu ucunun kırılması sonucu oldu. Malum, büyük deprem fayın daha çok Pütürge, Malatya tarafını ağırlıklı olarak kırmıştı” dedi.

        REKLAM
        HABERTÜRK SON DEPREMLER SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

        SON DEPREMLER - 19 MART 2020

        AFAD'ın verilerine göre, Türkiye ve çevresinde meydana gelen son depremler şöyle:

        Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM)verilerine göre, Türkiye ve çevresinde meydana gelen son depremler şöyle:

        Haberi Hazırlayan: Oğuzhan Gözlek
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa