Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Son dakika! Dolarda son durum - Döviz Haberleri

        Yoğun veri akışı yaşanan geçtiğimiz haftayı dolar/TL toplam yaklaşık 3 kuruşluk artışla 5.7758'den tamamlamıştı. Dün gece de düşük hacimli piyasada dolar hafif yükselişle 5.78'i aştı. Yeni güne de 5.7880 liradan başladı. Saat 11.24 itibarıyla 5.80'i aştı.

        Kendi yayımladığı takvime göre geçen cuma kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'ye ilişkin not açıklaması yapması bekleniyordu. Ancak kuruluş bu açıklamayı pas geçti. Moody's'ten en azından görünümü 'negatiften' durağana' çekmesi bekleniyordu. Bu beklentinin karşılanmaması dolardaki yükselişe katkıda bulundu.

        GÖZLER MERKEZ'E ÇEVRİLECEK

        Bunun yanında 12 Aralık'ta Merkez Bankası Para Politikası Kurulu da toplanıyor. Ekonomistler bu toplantıdan 100-150 baz puanlık bir faiz indirimi kararı çıkmasını bekliyor. TL'deki satış baskısında bu beklenti de etkili oluyor.

        Yurtdışında ise sabah saatlerinde dünyanın en büyük 2. ekonomisi olan Çin'de kasım itibarıyla ihracatta 4 ay üst üste düşüş yaşandığı açıklandı. Bu veri bir yandan küresel resesyon endişelerini artırsa da diğer yandan Çin'in ABD ile ticaret anlaşması yapmaya daha istekli olabileceği görüşü piyasalara hakim olmaya başladı.

        Dolayısıyla ABD-Çin arasında devam eden ticaret savaşına ilişkin açıklamalar ve adımlar hafta boyunca piyasaların seyrini etkileyebilir.

        DOLAR

        $
        28,6875 0,04
        • Alış: 28,6869
        • Satış: 28,6922
        Son Güncellenme Tarihi: 16/11/2023 13:38:19
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa