Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçelerinde sokağa çıkma yasağı

        Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon başlatıldığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, Lice ve Hani mülki sınırlarındaki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü mensupları ve iş birlikçilerini etkisiz hale getirmek, teröristlerce kullanılan sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

        Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, vatandaşların zarar görmemesi amacıyla İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince Lice'ye bağlı Duruköy, Darlan köyü ile Dahlık, Alikahya, Hacımusabey ve Kutlamış mezraları, Hani'nin Serenköy, Uzunköy köyü ile Gürbulak mezrasında ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkmanın yasaklandığı kaydedilen açıklamada, "Yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmektedir." ifadesi kullanıldı.

        2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

        İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Duru köyü Bekirhan mezrası mevkisinde dün terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi.

        Bir grup terörist ile temasın sağlandığı operasyonda, 2 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, etkisiz hale getirilen 2 teröristin üzerinde M-16 piyade tüfeği, bu silaha ait 133 fişek ve 5 şarjör, AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 5 şarjörü ve 140 fişeği, el bombası ile mayın/el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildiği kaydedildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda adli işlemlere başlanıldığı ifade edilen açıklamada, delil niteliği taşıyan silah, mühimmat ve diğer malzemelerin muhafaza altına alındığı, el yapımı patlayıcı düzeneği ve el bombasının uzman ekiplerce yerinde imha edildiği belirtildi.

        Açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan azim ve kararlılıkla devam edildiği bildirildi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa