Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela'da açıklama yaptı

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile birlikte katıldığı Türkiye-Venezuela İş Forumu'nda konuştu.

        "TARİHİ BİR ZİYARETE ŞAHİTLİK EDİYORUZ"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihi bir ziyarete şahitlik ediyoruz. Ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamasını bekliyorum. Venezuela'yı ülkemizin ortağı olarak görüyorum. Venezuelaile ekonomik ilişkilerimiz güçlü bir potansiyel barındırıyor. Venezuela ile işbirliğimizi geliştirmeye gayret ediyoruz. İş adamlarımızdan büyük beklentilerimiz var." dedi.

        "VENEZÜELA HALKININ İRADESİNE YAPILAN KALLEŞÇE SALDIRIDIR"

        Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "İki ülke olarak bu aşamaya gelene kadar çok badireler atlattık. Ziyaretim vesilesiyle bu toplantınındüzenleniyor olmasını çok önemsiyorum. Maduro ile yakın işbirliği içerisindeolacağız. Venezuela'nın mazlum ve mağdurla sergilediği güçlü dayanışmasının bazı çevreleri rahatsız ettiğinin farkındayım.İslam düşmanlığının arttığı, Batılı ülkeler tarafından yabancı karşıtlığının körüklendiği bir dönemde Sayın Başkan'ın bu örnek tavrının son derece kıymetli olduğunu düşünüyorum. Elbette Venezuela'nın mazlum ve mağdurla sergilediği bu güçlü dayanışmasının bazı çevreleri rahatsız ettiğinin de farkındayım. 5 Ağustos'ta meydana gelen elim hadise, Sayın Maduro ile beraber Venezuela halkının bağımsızlık iradesine yönelik kalleşçe bir saldırıdır. Venezuela halkının iradesini gasp etmeyeyönelik bu tür teşebbüsleri asla tasvip etmediğimizin altını çizmek istiyorum. Altımızda bizimbürokratik oligarşi vardır. Bizler de başkanlar olarak bürokratikoligarşiye fırsat vermemeliyiz. Yoksa avuçlarında oynatırlar. Bütün bu işbirliğini en iyi şekildesürdürmemizlazım. Türkiye ekonomisi, sahip olduğu sağlam temeller üzerinde tüm engelleme girişimlerine ve saldırılara rağmen güçlü bir performans sergiliyor" diye konuştu.

        REKLAM

        Erdoğan, "Son aylarda ağır ekonomik saldırıya maruz kalan bir ülke olarak, küresel ticaret sisteminin parametrelerini yok sayan keyfilikleri tasvip etmiyoruz" dedi.

        "KARŞI KARŞIYA OLDUĞUNUZ SORUNLARIN BAŞINDA TERÖR GELİYOR"

        Konuşmasında teröre de değinen Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:"Venezuela'danTürkiye'ye gelişler daha da artacaktır. Paraguay'da açtığımız büyükelçilik ile bölgedeki büyükelçiliksayımızı 16 ya yükselttik. Latin Amerika ve Karayiplerbölgesinde ticari ilişkilerimizde son 10 yılda önemli mesafe aldık. Siyasi meselelerdebir halkıntoptan cezalandırarakçözüme kavuşturulamayacağı geçmişte yaşanan olaylarla ortadadır. Türkiye olarak kural temelli şeffaf bir ticaret ile tüm ülkeler ile önyargısız bir tutum benimsiyoruz. Bugün, karşı karşıya olduğumuz en önemli sorunların başında terör gelmektedir. " ifadesini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maduro'nun, İslam İşbirliği Teşkilatının "Kudüs" konulu olağanüstü zirvesine "Bağlantısızlar Hareketi Dönem Başkanı" sıfatıyla katıldığını, Maduro'nun zirveye katılmasının bütün dünyaya verilmiş güçlü bir mesaj olduğunu söyledi.

        Maduro'nun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne fiili olarak geçildiği 9 Temmuz'daki yemin törenine katılarak kendisini onurlandırdığını söyleyen Erdoğan, bu vesileyle Maduro'ya teşekkür etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa