Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel kahvaltıda bir araya geldi!

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’ya gerçekleştirdiği resmi ziyareti kapsamında Almanya Başbakanı AngelaMerkelile Şansölyelik Binası’nda kahvaltıda bir araya geldi.

        Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü.

        Erdoğan veMerkeldün de bir araya gelmiş, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlemişti.

        Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in davetlisi olarak Berlin'e giden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Bellevue Sarayı'nda askeri tören düzenlenmiş, ardındanErdoğan ve Merkel baş başa görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısına geçerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı ve önemli açıklamalara imza atmıştı.

        Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlendiği ortak basın toplantısında kapsamlı bir ikili görüşme gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

        REKLAM

        Merkel, Türkiye'deki ekonomik gelişmelere ilişkin olarak ise, ''Almanya, ekonomik olarak istikrarlı bir Türkiye istiyor. Ekonomik olarak kalıcı büyüyen bir Türkiye istiyoruz.''' dedi.

        Erdoğan ile İdlib konusunu ele aldıklarını kaydedenMerkel, bugünkü kahvaltılı toplantıda da bu konuyu tekrar görüşeceklerini belirtti.

        İdlib'te kırılgan bir durum olduğunu kaydedenMerkel, ''Suriye konusunda Türk, Rus, Fransız devlet başkanları ve benim katılacağım dörtlü zirvenin ekim ayında yapılabilmesi için çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

        Erdoğan, Can Dündar’a ilişkin soruya, “Türk yargısı bırakılması gerekli olanları zaten tutuksuz yargılanmak üzere de olsa bırakmıştır. Hatta hiç ona gerek kalmadan bırakılması gerekeni de bırakmıştır. Son söylediğiniz kişiye gelince, önce Can Dündar’ın bir ajan olduğunu, devletin sırlarını ifşa etme durumunda olan bir kişi olduğunu ve bunun Türk yargısı tarafından 5 yıl 10 ay mahkum edildiğini biliyorsunuz. 5 yıl 10 aya mahkum olan bir kişi aradaki bir boşluğu fırsat bilerek kaçarak Almanya’ya gelmiştir. Şu anda bu kişi Türk yargısına göre mahkumdur ve 5 yıl 10 ay mahkumiyeti vardır. Ajandır. Devletin sırlarını ifşa etmiştir. Hiçbir ülkede devletlerin sırları ifşa edilmez. İfşa edilmesi suç teşkil eder” yanıtını verdi.

        GÖRÜŞMEDE GÖZDEN KAÇAN 'FETÖ' DETAYI

        Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesi ve ortak basın toplantısında verilen mesajlar oldukça çarpıcıydı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de varılan Soçi mutabakıtının İdlib için öneminden, iki ülkenin ilişkilerine, tutuklu vatandaşların serbest bırakılmasından, gazeteci Can Dündar'a pek çok konuda görüş belirten liderlerin görüşmesinde terör örgütü FETÖ en dikkat çekici konu oldu

        İki liderin görüşmesinde dikkat çeken pek çok önemli konu başlığı yer almasına rağmen, Angela Merkel'in basın toplantısı esnasında FETÖ demesi oldukça ilginçti, çünkü Alman siyasetçiler bu tarz bir kullanımda bulunmuyorlardı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa