Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump bir araya geldi!

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi.

        Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım katıldı.

        TRUMP: TÜRKİYE İYİ İŞLER YAPIYOR

        ABD Başkanı Donald Trump Türkiye'nin NATO üyeliğiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada"Türkiye üye olarak iyi işler yapıyor" ifadelerini kullandı

        ABD Başkanı DonaldTrump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün yaptığı görüşmeye ilişkin olarak, "Her şeyi görüştük. Harika, iyi bir görüşmeydi." dedi.

        Londra'daki NATO Liderler Zirvesi'nin ardından bir araya geldiği Almanya Başbakanı Angela Merkel ile basına açıklamalarda bulunanTrump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin soruları yanıtladı.

        Erdoğan ile planlanmamış bir görüşme yaptıklarını belirtenTrump, "Her şeyi görüştük. Harika, iyi bir görüşmeydi. Suriye'yi konuştuk, Kürtleri konuştuk. Sınır ve güvenli bölge çok iyi gidiyor. Bu konuda Türkiye'ye çok itibar ediyorum. Ateşkes sürüyor. Bence insanlar buna şaşırdı. Belli ki bu konuda bana itibar edenler var ama muhtemelen etmiyorlar." diye konuştu.

        Türkiye ile Suriye sınırının uzun süredir kargaşa içinde olageldiğini belirtenTrump, "Askerlerimizi çektik, petrolü aldık. Askerlerimiz petrolün olduğu yerde. Ben böyle istiyorum. Onlar kendi sınırlarını devriye gezerler ve bunu yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

        Türkiye'nin NATO üyeliğiyle ilgili bir soru üzerine deTrump, "Pek çok kişinin Türkiye'ye, yaptıklarından dolayı saygısı var. Buna pek çok kez değinildi. Sınırda ve güvenli bölgede de iyi iş çıkarıyorlar." diye konuştu.

        Zirveyle ilgili değerlendirmede de bulunanTrump, "Harika 2 gün geçirdik. Bence NATO her zamankinden daha güçlü." diye konuştu.

        Çok sayıda ülkenin savunmaya daha fazla para ayırmaya başladığını belirtenTrump, 3 yıl içinde bu alana 400 milyar dolar daha fazla ayrıldığının görüleceğini kaydetti.

        Dün akşam Buckingham Sarayı’nda NATO lideri için verilen resepsiyonda Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile sohbet ederken kendisi ile alay ettiği iddiasıyla ilgili soru üzerine deTrump, Kanadalı siyasetçi için şu değerlendirmede bulundu:

        "Bence iki yüzlü. Hoş biri olduğunu düşündüm ama gerçek şu ki (savunma için) yüzde 2 harcamadığını yüzüne vurdum ve bundan mutlu olmadığını görüyorum. Yüzde 2 ödemiyor ama ödemeli. Kanada zengin bir ülke."

        İki lider, NATO Zirvesinin ardından bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü.

        ALTUN'DAN AÇIKLAMA

        İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız,ABD Başkanı Trumpile NATO Zirvesi marjında son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdi" dedi.

        TRUMP BASIN AÇIKLAMASINI İPTAL ETTİ

        Öte yan dan ABD Başkanı Donald Trump'ın bu akşam 18.30'da yapacağı basın toplantısını iptal ettiği öğrenildi.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa