Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

        Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Gülhane Akademik Yıl Açılışı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin sağlık alanında büyük reformlar gerçekleştirdiğini belirtti, dünyadaki ilaç ve tıbbi malzeme sektörünün tekelleşmede olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, tekelleşmeye karşı millileşme çağrısında bulunarak, "Bu zinciri kırıp milli altyapıyı oluşturmamız gerekiyor. Kendi bilim insanlarımızın, kurumlarımızın, firmalarımızın çalışmalarına yeteri kadar destek verilmediğini görüyorum. Bakanlığımızı, üniversitelerimizi bir kezdaha ikaz ediyorum; sağlıkta millileşme hamlemize hiçbir bahaneye sığınmadan, komplekse düşmeden destek verilmeli.Bu konuyu en az savunma sanayimiz kadar kritik ve önemli görüyoruz" dedi.

        REKLAM

        Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

        "Hastanelerde ölülerin rehin kaldığı dönemleri çok iyi biliriz. Devlet hastaneleri 40 yamalı bohça gibi hizmet veriyordu. Vatandaşlarımızın tamamını sağlık sigortası kapsamına aldık. 40 yamalı bohça misali hizmet veren hastaneleri, üniversiteler, özel ve devlet olarak 3 başlığa indirdik. Vatandaşlarımız hangisine gitmek isterse gidiyor, işlemini yaptırıyor. Özel hastanelere fark ödeniyor ama eskisi gibi ocaklara ateş düşüren fiyatlar değil."

        ŞEHİR HASTANELERİ

        "Doğu'da, Güneydoğu'da hastalarımızın kızaklarla çekildiğini görüyorduk. Şimdi paletli ambulanslarla hizmet veriyoruz. Şehir hastaneleri sağlık hizmetlerindeki reformların zirvesi... Sağlık Bakanı'mla az önce konuştum. Bilkent Şehir Hastanesi de tamamlanmış. Ankara Bilkent'teki şehir hastanemizi aralık ayında açacağız. Şehir hastaneleri ile birlikte sağlık turizminde ciddi sıçrama yapacağız."

        "SAVUNMA SANAYİİ KADAR KRİTİK"

        "Türkiye'nin sağlık alanında da hızlı bir millileşmeye, yerlileşmeye ihtiyacı var. Ülkemiz ilaç ve tıbbi malzeme konusundadışa bağımlı. Bundan kurtulmamız lazım. Uluslararası camiadan ülkemizde ortak üretime girilebilecek marka ve firmaları davet ediyoruz. İlaç ve tıbbi malzeme sektörü dünyada öylesine tekelleşmiş durumdaki bu zinciri kırıp milli altyapıyı oluşturmamız gerekiyor. Kendi bilim insanlarımızın, kurumlarımızın, firmalarımızın çalışmalarına yeteri kadar destek verilmediğini görüyorum. Bakanlığımızı, üniversitelerimizi bir kez daha ikaz ediyorum; sağlıkta millileşme hamlemize hiçbir bahaneye sığınmadan, komplekse düşmeden destek verilmeli. Bu konuyu en az savunma sanayimiz kadar kritik ve önemli görüyoruz"

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa