Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cumhuriyet resepsiyonunda açıklamalar

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhuriyet resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyona siyaset, iş, sanat, spor dünyasından çok sayıda isim katılırken,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP temsilcileri resepsiyona katılmadı.

        Keçisini sırtında taşıyan Hamdu Sena Bilgin Rize'den, 6 maden işçisi Zonguldak'tan, Bursa'dan hamile eşi için erik ve kayısı alan ve parasını da dala bırakan şoför Soner Kaya da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel daveti ile resepsiyonda yer alan isimler arasında bulundu.

        Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhuriyet resepsiyonuna katılanlar arasında, Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Kenan Tekdağ ,Ciner Medya Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu, Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş, Show Haber Genel Müdürü Ramazan Kurnaz, Gazete Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Gazete HabertürkyazarlarıFatih Altaylı ve Nagehan Alçı da yer aldı.

        Fotoğrafta yer alan isimler soldan sağa şu şekilde;Ciner Medya Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu,Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli,Gazete Habertürk yazarı Nagehan Alçı,Show Haber Genel Müdürü Ramazan Kurnaz,Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Kenan Tekdağ,Gazete Habertürk yazarı Fatih Altaylı,Gazete Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir

        CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SANAT BÜYÜK ÖDÜLLERİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyonun açılış konuşmasında,2017 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne layık görülen isimleri açıkladı. Erdoğan, "Değerlendirme kurulunun teklifi ve şahsımın uygun görmesiyle verilen ödüllerimizi bu yıl tarih bilimini sevdiren ödülünü İlber Ortaylı hocamıza; müzik alanında kanun icracısı yorumcu bestekar Göksel Baktagir, sinemada "Usta İşler" yönetmeni Yavuz Turgul, geleneksel sanatlarda Ali Toy'a, resim alanında kendisini İstanbul resimlerinden takip ettiğimiz Selahattin Kara'ya veriyoruz. Vefa Ödülü'nü ise Nurettin Topçu'ya veriyoruz" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

        Milletin evine hoşgeldiniz. Her birinize teşekkür ediyorum. Yurtiçinde ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın Cummhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum.

        REKLAM

        Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılında binlerce yıllık devlet geleneğimizin toğrakla birleşmiş son fidanı olarak doğdu.

        Köklerine daha sıkı sarılan semaya daha çok yaklaşan bir devlettir. Cumhuriyet'i kuran ve kendilerini rahmetle yad ettiğimiz başta Kemal Atatürk'ün ve arkadaşlarının belirlediği bir hedef vardı.Gazi Mustafa Kemal'in adını kullanarak kendilerine bir statü elde etmeye çalışanların bu hedef doğrultusunda attıkları somut hiçbir adımın olmaması dikkat çekicidir.

        Tam tersine Türkiye ne zaman muasır medeniyet yönünde kalkınma hamlesi başlatsa, birileri çıkıp Cumhuriyet'i, korumak adına buna engel olmuştur.

        Daha önceki darbelerde içinde La Havle çeken milletimiz, bu defa özgürlüğüne ve devletine sahip çıkmak için sokaklara ve meydanlara inmiştir.

        15 Temmuz gecesi aynı ruh, aynı heyecan, aynı azim bir kez daha dirilmiş, milletimiz ülkesine, devleteine, bayrağına ve ezanına sahip çıkmıştır.

        Türkiye şehitler verdi. Tıpkı Malazgirt'te, Söğüt'te, tıpkı 1920'de Büyük Millet Meclisi'nin önündeki gibi yeni bir dönem açtı.

        Başbakanlık bünyesinde yürütülen hazırlık planlamaları oluşturulan eylem planıyla son aşamaya geldik. 100. yıl kutlamalarımız aşama aşama 2023'e kadar sürecektir.

        Bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak milletimize söz verdiğimiz 2023 Türkiye'sinin inşası için çalışıyoruz, çalışacağız.

        Gerimizdeki binlerce yıllık birikimi, tecrübeyi gücü göremediler. Türkiye, bir kabile milleti değildir. Türkiye, asırlara varan birikimiyle dünyada devletlere örnek olmuş bir devlettir.

        100 milyonlarca kardeşimizi bunlar farkedemedi. Karşımızda bulunan sıkıntılar, engeller elbette büyüktür. 2003'ten bu yana biri 5 katlayan büyüme hızımız bundan sonra nereye varacağımızın göstergesidir.

        İlk çeyrekte 5,1 büyüme gösterdi Türkiye. Yıl sonu itibariyle bu büyüme oranının yüzde 7'yi bulacağına inanıyorum. Şuan da gidiş oraya. İhracatımızda inşallah yakaladığımız 157-158 milyar dolarları yeniden yakalayacağız, daha üzerine çıkacağız. Merkez Bankası'ndaki döviz rezervini birara 135 milyar dolara kadar çıkarmıştık. Şuan 116-117 milyar dolardayız. Yeniden 135 milyar dolarlara ulaşacak ve onları da aşacağız. Hatırlayın, 23.5 dolar IMF borcuyla teslim aldık 2002'nin sonunda. 2013'de borcumuzu sıfırladık.

        Milletimizle bir olup bu oyunu bozacağız.Karşımızdakiler demokrası ile hareket ediyorlarsa demokrasi ile bozacağız. Karşımızdakiler hakka, hukuka uygun hareket ediyorlarsa hukuka uygun bozacağız. Karşımızdakiler bunların hiçbirine uymuyorsa zorla bozacağız. Bizim kitabımızda esaret yoktur. Bizim kitabımızda köle olmak yoktur, kula kul olmak yoktur. Bizde hakka kul olmak vardır. Bizim kitabımızda haksızlık karşısında susmak yoktur. Bir yanağımıza tokat atana diğer yanağımızı da dönmek yoktur. Kutsallarımız canımızdan bile önde gelir.

        F16'lar ile geldiler, helikopterlerle geldiler. Tankın altına yatan bu ülkenin evlatlarını sindirebilmek mümkün mü? Bomba yağdıranlara karşı yiğenini arayıp helalleşen bu gençlerin karşısında kimse durabilir mi?

        Terör örgütlerini destekleyenlere verdiğimiz mücadelenin adı budur. 100. yılına bu kararlılıkla hazırlanıyoruz.

        2017 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne layık görülen isimler:

        Değerlendirme kurulunun teklifi ve şahsımın uygun görmesiyle verilen ödüllerimizi bu yıl tarih bilimini sevdiren ödülünü İlber Ortaylı hocamıza; müzik alanında kanun icracısı yorumcu bestekar Göksel Baktagir, sinemada "Usta İşler" yönetmeni Yavuz Turgul, geleneksel sanatlar da Ali Toy'a, resim alanında kendisini İstanbul resimlerinde takip ettiğimiz Selahattin Kara'ya veriyoruz. Vefa Ödülünü Nurettin Topçu'ya veriyoruz.

        Bin yıldır bu toprakların vatanımız olması için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa