Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son Dakika: Cuma gecesi yürürlüğe giriyor! Tam 34 milyar dolar... - İş-Yaşam Haberleri

        Çin'in ABD'den ithal 34 milyar dolar tutarında üründen almaya başlayacağı gümrük vergisinin Çin saatiyle Cuma gecesi yürürlüğe gireceği belirtildi.

        ABD Çin'den ithal 34 milyar dolar tutarında üründen Cuma gününden itibaren gümrük vergisi almaya başlayacağını açıklamıştı ve Pekin de aynı gün misilleme yapma sözü vermişti.

        Ancak, 12 saatlik zaman farkından dolayı, Pekin gümrük vergilerini daha önce uygulamaya başlayacak.

        Basına konuşma yetkisi olmadığı için ismini vermek istemeyen konuya yakın kaynak Reuters'e yaptığı açıklamada, "Bizim tedbirlerimizin eşit olduğu ve olacağı ABD'nin 6 Temmuz'da başlaması halinde bizim de 6 Temmuz'da başlayacağımız anlamına geliyor...Tüm politikalar için uygulama süresi gece yarısı başlıyor" dedi.

        ABD Başkanı Donald Trump, süregelen ticaret savaşları tartışmaları içerisinde Çin'in yeniden misilleme yapması durumunda nasıl bir yol izleneceğine de değinmişti.

        "Çin tarifelerini tekrar artırırsa, bu eyleme 200 milyar dolarlık ürüne daha ek gümrük vergisiyle yanıt veririz." diyen Trump, ABD'nin artık hiçbir ülke tarafından suistimal edilemeyeceğini vurgulamıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa