Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: CHP'li muhaliflerden kurultay açıklaması yaptı, parti yönetimi yanıt verdi

        Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün muhaliflerin olağanüstü kurultay talebi üzerine CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Tüzün yaptığı açıklamada, "İmzalar toplanmaya başlandı" dedi.CHP MYK sonrası basın açıklaması yapan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Yüzde 51 imza toplanırsa kurultayın toplanması bir tüzük emridir. Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanamayacağı yönündedir" dedi.

        CHP'li Tüzün muhaliflerin CHP Genel Merkezi'nde seçimli olağanüstü kurultay talebi hakkında basın toplantısı düzenledi.CHP'li muhalifler Tüzün'e desteklerini dile getirdi. Muhaliflerin açıklamasının ardından toplanırken, Bülent Tezcan açıklama yaptı.

        Tüzün yaptığı açıklamada “Olağanüstü kurultay talep ediyoruz, İmzalar toplanmaya başlandı” ifadelerini kullandı. CHP'li delegelere çağrıda bulunan Tüzün, "Değişim ve umut kurultayı için imza vermeye davet ediyoruz" dedi.

        REKLAM

        Tüzün, seçimli olağanüstü kurultay için yaklaşık 3 saat içerisinde 100'ü aşkın imza toplandığını açıklarken, genel başkan seçimi için en az 624 delegenin 15 günlük süre içerisinde imza vermesi gerekiyor.

        KILIÇDAROĞLU A TAKIMINI TOPLADI

        Habertürk muhabiri Ömer Topsakal'ın aktardığı bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, A takımıyla bir araya geldi. CHP'li muhalif isimlerin yaptığı seçimli olağanüstü kurultay çağrısı ve yerel seçimlerde izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.

        TEZCAN'DAN AÇIKLAMA: İMZA TOPLANAMAYACAK

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Yüzde 51 imza toplanırsa kurultayın toplanması bir tüzük emridir. Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanamayacağı yönündedir. Parti tabanının önemli bir bölümü şu anda Olağanüstü Kurultay’ın doğru olmadığını ifade ediyor ve kurultay delegelerinin imza verme konusunda güçlü bir iradesi yok” dedi.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamada bulundu.

        Tezcan, Olağanüstü Kurultay talepleri ile ilgili, “Tüzükteki hüküm bellidir. Yüzde 51 imza toplanırsa kurultayın toplanması bir tüzük emridir. Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanamayacağı yönündedir. Parti tabanının önemli bir bölümü şu anda Olağanüstü Kurultay’ın doğru olmadığını ifade ediyor ve kurultay delegelerinin imza verme konusunda güçlü bir iradesi yok. Olağanüstü Kurultay isteyen arkadaşlar da var. Yeterli sayıya ulaşıp ulaşamayacağını 15 gün içerisinde görürüz. Tüzüğün dışında adım atmayacağız” ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa