Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika... Çanakkale'de FETÖ operasyonu: 20 gözaltı

        Çanakkale'de, FETÖ/PDY'ninKara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki 'mahrem yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda, 20 kişigözaltına alındı. Firari6 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

        Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince örgütün Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki 'mahrem yapılanması'nın ortaya çıkarılmasına ve ankesörlü telefonlardan örgüt üyeleriyle yapılan 'ardışıkarama'ların tespitine yönelik çalışma başlatıldı.

        REKLAM

        DHA'nın aktardığı bilgiye göre, soruşturmakapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan, 23'ü muvazzaf26 askerin gözaltına alınması için operasyon düzenlendi. Operasyonda, 20 şüpheli gözaltına alınırken, firari 6 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

        Öte yandan, Burdur'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) çatı davasından ayrılıp ‘mütevelli heyet ve örgüt yönetmek’ suçundan yargılanan 2'si tutuklu 7 kişinin yargılanmasına Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

        Antalya'da tutuklu sanıklar Nuri A, Fedai İ, SEGBİS sistemiyle duruşmaya katılırken, geçtiğimiz hafta tahliye olan Memiş M, Halil Y, Yalçın K, Süleyman A. ve Mustafa İ. mahkeme salonunda hazır bulundu. Mütevelli heyeti ve yöneticileri olarak yargılanan ve tahliye olan 5 kişi hakkında mahkeme heyeti tekrar tutuklama kararı verdi.

        Geçtiğimiz hafta tahliye olan Memiş M, Halil Y, Yalçın K, Süleyman A. ve Mustafa İ. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanıp cezaevine gönderildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa