Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika: California eyalet tarihinin en büyük yangınıyla mücadele ediyor

        ABD'nin California eyaleti, geçen hafta kuzey bölgesinde çıkan ve henüz kontrol altına alınamayan alevler nedeniyle tarihinin en büyük yangın felaketiyle mücadele ediyor.

        Mendocino Milli Ormanı sınırı ve Lake ile Colusa bölgeleri arasındaki sınır bölgesi boyunca etkili olan alevler bin 148 kilometrekareden fazla ormanlık alan ve çayırın yanmasına yol açtı.

        Hava sıcaklıklarının ilerleyen günlerde 43 dereceye kadar çıkmasının beklendiği eyalette 16 farklı bölgede etkili olan yangınların daha fazla büyümesinden endişe duyuluyor.

        California'da yangınla mücadele çalışmalarına 14 binden fazla itfaiyeci katılıyor.

        Yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 7'ye yükseldi.

        REKLAM

        Ayrıca, geçen haftadan bu yana binlerce kişi evlerinden tahliye edildi.

        TRUMP EYALET YETKİLİLERİNİ VE İTFAİYECİLERİ SUÇLADI

        ABD Başkanı Donald Trump da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yangınların büyümesinden eyalet yetkililerini ve itfaiyecileri sorumlu tuttu.

        Trump, yangınların "eyaletin kötü çevre politikaları yüzünden büyüdüğünü" ve "suyun gerektiği gibi kullanılmayarak Pasifik Okyanusu'na yönlendirilmesi nedeniyle daha da kötü bir hal aldığını" savundu.

        Eyalet yetkilileri ve yangın söndürme uzmanları ise Trump'a cevap vermekte gecikmedi ve "yangınları söndürmek için yeterli suyun bulunduğunu", ayrıca "şiddetli ve yıkıcı yangınlara iklim değişikliğinin neden olduğunu" ifade etti.

        NASA YANGININ UZAYDAN ÇEKİLEN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

        NASA astronotu Alexander Gerst twitter hesabından 16 farklı bölgede etkili olan yangınların fotoğrafını yayınladı. Gerst paylaşımında, “California yanıyor. Bu yangınları uzaydan izlemek bile korkutucu” ifadesini kullandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa