Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Rahip Brunson'un avukatından ilk açıklama: Evinde olmaktan mutlu

        Türkiye ile ABD arasında krize neden olan Rahip Andrew Craig Brunson’un İzmir’deki ev hapsi sürüyor. Brunson’un avukatı İsmail Cem Halavut “Cezaevinde olmaktansa evinde olmaktan gayet mutlu. Bunu kendisi de dile getirdi" dedi.

        Rahip Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavut'un Hürriyet'ten Banu Şen'e yaptığı açıklamada, "Cezaevinde olmaktansa evinde olmaktan gayet mutlu. Bunu kendisi de dile getirdi. Ancak ev hapsi kararının kalkması ile ilgili yaptığımız başvuru reddedildikten sonra yasal süre içinde tekrar taleplerimizi yineleyeceğiz. Evinde ailesi ile olmaktan mutlu” dedi.

        İzmir Şakran T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki salonda, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üç kez hakim karşısına çıkan Brunson’ın PKK ve FETÖ terör örgütlerine, “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği” iddiasıyla 15 yıla kadar, “devletin güvenliği bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek” suçlamasından da 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa