Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ALES sonuçları açıklandı! ÖSYM 2019 ALES / 2 sonuçları sorgulama

        ALES sonuçları için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sona erdi. ALES yaniAkademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, ÖSYM'nin aldığı karar doğrultusunda yılda 3 kere gerçekleştiriliyor. 22 Eylül'de adayların katılımıyla yapılan ALES /2 sınavının sonuçları bugün saat 9.00'dan itibaren ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden öğrenilebilir. İşte 2019 ALES sınavsonuçlarına dair detaylar...

        ALES SONUÇLARI SORGULAMA

        ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan duyuruda ALES sonuçlarınınerişime açıldığı bildirildi. ÖSYM'nin açıklaması şöyle:

        "22 Eylül 2019tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına(2019-ALES/2)ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

        REKLAM

        Adaylar, sınav sonuçlarına04 Ekim 2019tarihinde saat09.00'danitibaren ÖSYM’ninhttps://sonuc.osym.gov.tradresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler."

        ALES SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

        ALES /2 SORU VE CEVAPLARI

        "22 Eylül 2019 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/2) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 04 Ekim 2019 tarihinde saat 10.00'dan itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

        Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

        Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır."

        SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

        ALES NEDİR?

        ALES: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı

        Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca,

        REKLAM

        - yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda,

        - ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,

        - yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde

        İgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa