Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: 'Akşener'e cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi' iddiasına açıklama!

        Sosyal medyada Meral Akşener'e yeni hükümet sisteminde başkan yardımcılığı görevi teklif edileceği, Akşener'in de buna sıcak baktığına ilişkin iddialar ortaya atıldı. İddiaların sıkça dillendirilmesi ve kamuoyunda konuşulması üzerine İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

        Çıray iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

        Çıray'ın resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

        "Sayın Meral Akşener'e başkan yardımcılığı teklifi getirildiği ve onun da kabul ettiğine dair sosyal medyada yer alan paylaşımlar gerçek dışıdır. Kamuoyunun bilgisine..."

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklifinin yapıldığı iddialarına ilişkin soru Durmuş Yılmaz'a da soruldu. İYİ Partili vekil bununla ilgili bir bilgisinin olmadığını söyledi.

        Durmuş Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Biz bir yola çıktık ve çıktığımız yolda önümüze bir amaç koyduk. Bu amaç ise genel başkanımızı, cumhurbaşkanı yapmaktı. Partinin yeni kurulmuş olması, teşkilatların yerine oturmamış olması, parasal sıkıntıların olmasını ve her türlü medyadan dışlanacağımızı bilerek yola çıktık. Sonuç bizim için çok fazla sürpriz değil. Söylemek istediğim şey şu: Biz bir umut olarak ortaya çıktık ve bu umut hala var. Dolayısıyla İYİ Parti, kendisini yenileyerek, yanlışlarını düzelterek yoluna devam edecektir. Yeni bir Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş olayı yaratmanın anlamı yok."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa