Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Son dakika: Adil Öksüz'ün yengesine 10 yıl hapis istemi

        FetullahçıTerör Örgütü'nün (FETÖ) "Hava Kuvvetleri imamı"Adil Öksüz'ün yengesi sanık ŞenayÖksüz'ün yargılandığı davada duruşma savcısı mütalaasını verdi.

        Savcı, ŞenayÖksüz'ün "FETÖ Silahlı Terör Örgütü'ne üye olmak" suçundan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ise beraatine karar verilmesini istedi. Mütalaaya karşı "Terör örgütüne üye olmaktansa bin kez ölmeyi tercih ederim" diyen ŞenayÖksüz, mahkeme heyetine de "Beni vicdanınızla duyuyor musunuz" dedi. Mahkeme başkanı ise, "Senin vicdanın ne kadar rahatsa benim vicdanım ondan daha fazla rahat" diyerek duruşmayı erteledi.

        İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, AdilÖksüz'ün yengesi sanık ŞenayÖksüz, tutuklu bulunduğu Tarsus Ceza İnfaz Kurumu'ndan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

        DHA'nın aktardığına göre, duruşmada gelen evrakları okuyan mahkeme başkanı, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan Esmaül HüsnaÖksüz'te ŞenayÖksüzve Zeynep ŞeymaÖksüz'e ait pasaport ve nüfus cüzdanı fotokopilerinin ele geçtiği ve bu belgeleri kargo yoluyla Amerika'ya göndermek isterken yakalandığını belirtti.

        Esma HüsnaÖksüz'ün eşinin ablasının kızı olduğunu belirten ŞenayÖksüz, kendisinde yakalanan belgelerden haberinin olmadığını söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa