Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Son dakika... Adil Öksüz'ün bacanağı tutuklandı

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, daha önce gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ve yapılan çalışmaların ardından,örgütün TSK'daki personele 'mahrem imamlık' yaptıkları ileri sürülen 124 kişihakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Polis ekipleri,'FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak, örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak, örgüt adına hizmet yüklenmek, örgüt kapsamında kadrolaşmak' suçlaması yöneltilen şüphelilerin yakalanması için 19 Haziran sabahı operasyon düzenlendi.

        Konya merkezli 31 ilde eş zamanlı yürütülen operasyonlarda, aralarında15 Temmuz darbe teşebbüsünün kilit ismi firari Adil Öksüz'ün bacanağı Ökkeş Tetik'in de bulunduğu 49 kişigözaltına alındı. Örgüt içerisinde 'gezici' olarak bilinen Tetik, Sakarya'da yakalandıktan sonra sorgulanmak üzere Konya'ya getirildi.

        Şüphelilerin, TSK'dakiaskerleregenel müdür, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, ümitçi, ser doktor, doktor ve şehir dışı talebe mesulü pozisyonlarında 'Mahrem imamlık' yaptıkları ileri sürüldü. Şüphelilerin imamlık yaptıkları askerler arasında generallerin de bulunduğu belirtildi.

        18'İ İTİRAFÇI OLDU

        DHA'nın aktardığı bilgiye göre, emniyetteki sorguları tamamlanan 49 şüpheliden 18'i itirafçıolup,etkin pişmanlık yasasından faydalanarak adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Daha önce örgüt üyeliğinden hüküm giydiği belirlenen 10 şüpheli de serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen21 şüpheliden aralarında Adil Öksüz'ün bacanağı Ökkeş Tetik'in de bulundu 17 şüpheli, çıkarıldığı mahkemecetutuklandı, 4 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa