Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Son dakika... ABD'nin Pekin Büyükelçiliği yanında şiddetli patlama!

        Uluslararası haber ajansları Reuters ve AP'nin son dakikaolarak duyurduğu haberde,Çin'in başkenti Pekin'deki ABD Büyükelçiliği yakınında öğle saatlerinde bir patlama meydana geldi.

        Çin'in başkenti Pekin'deki ABD Büyükelçiliği yakınlarında bir patlama meydana geldi. Patlamanın kimliği belirsiz bir saldırganın el yapımı bombayı ABD büyükelçiliğine doğru fırlatmasıyla meydana geldiği bildirildi. Çok sayıda yaralının olduğu bildirilirken, polisin olay yerine giderek inceleme başlattığı ifade edildi.

        Twitter'da paylaşılan fotoğraflarda, yoğun bir duman görülürken, polisler çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Patlamanın neden meydana geldiği hakkında açıklama yapılmadı.

        Pekin Belediyesi Kamu Güvenliği Bürosu da yaptığı açıklamada, vakayı gerçekleştiren şahsın İç Moğolistan Bölgesi’nden ve Ciang soyadlı 26 yaşında biri olduğu bilgilerini paylaştı.

        Şahsın öğleden sonra saat bir sularında kalkıştığı olayda patlayıcı olarak havai fişek ve çatapat kullandığı ifade edilirken, olay sonrasında saldırganın yaralanmasının dışında herhangi bir ölü ve yaralı bulunmadığı belirtildi. Yaralı saldırganın tedavi altına alındığı, olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

        ABD’nin Pekin Büyükelçiliği de Çin’in sosyal paylaşım platformu Wechat (Veyşin) üzerinden yaptığı açıklamada, patlamadan saldırganın dışında kimsenin zarar görmediğini ve elçilik binasının hasar almadığını duyurdu.

        Elçiliğin kentin Tienzı Lu Caddesi'nde bulunan giriş kapısı önünde olay sonrası yerde cam kırıkları ve kan izleri olduğu görüldü.

        Çin polisi bölgedeki güvenliği artırırken, olayın nedenine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

        Bir süredir Çin ile ABD arasında ticaret savaşları devam ediyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa