Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uğur YİĞİT/ SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 67 yeni itfaiye eri alımı için 335 adayı mülakata çağırdı. Sözlü mülakatlar ve sporda zorlu parkurda adaylar başarılı olmak için çabaladı.

        Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesine alınacak 67 itfaiye eri için başvuran 335 kişi 2 gün süreyle yapılan sözlü ve bedensel yeterlilik sınavlarına katıldı. Sınavların ilk gününde 165 ikinci gününde ise kalan itfaiye eri adayları zorlu parkurlarda mücadele verdi. Sosyal mesafe, hijyen, maske kurallarına uyularak gerçekleştirilen mülakatta adayların tek tek ateş ölçümleri yapıldı. Adaylara itfaiye personeli tarafından çay ve poğaça ikram edildi. İlk olarak adaylar itfaiye aracıyla sürüş testine tabi tutuldu. Ardından spor mülakatında adaylar zorlu parkurda ter döktü. İstenmeyen kazaların oluşabilmesi ihtimaline karşı sağlık ekipleri de hazır bekletildi. Spor parkurunu başarıyla tamamlayan adaylar daha sonra sözlü mülakata alındı.

        İstanbul'dan gelerek mülakata katılan Enes Oktaylı, "Sivas Belediyesi itfaiye eri alımını duyunca ben de başvurmak istedim. İtfaiyecilik okulu mezunuyum. Böylece kendimi deneme fırsatı buldum. Bizi araç sürüş testine spor ve sözlü mülakata tabi tuttular. Devamlı araç kullandığım için sürüş testinde zorlanmadım. Spor mülakatında elimden geldiğince hızlı olmaya çalıştım. Sözlü mülakatta ise bildiğim sorulara cevap verdim. Gayet iyi geçti, memnun kaldım" dedi.

        Mülakata katılan Samet Biçil ise, "Araç sürüş testinden başarıyla geçtiğimi düşünüyorum. Spor parkuru biraz zorluydu. Bu aşamada baya bir teste tabi tutulduk. Ama yine de çok güzel geçti. Hem eğlendik hem parkurumuzu tamamladık. Korona salgını nedeniyle burada ciddi önlemler almışlar. Sık sık bizleri uyardılar. Bizler de dikkat etmeye çalıştık, güzel geçti, emek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        DHA-Genel Türkiye-Sivas Uğur YİĞİT

        2020-08-19 14:00:04

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa