Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas’ta 4 saatlik izinlerini bayramda gidemedikleri mezarlıkları ziyaret ederek değerlendiren çocuklar, mezarlık ziyaretinin ardından parklara akın etti.

        Çin’den gelip bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüsü (Covid19) salgını etkilerini hala sürdürüyor. Vaka sayısının azalmaya başlamasıyla birlikte ülkemizde normalleşme süreci de başladı. Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 014 yaş altı vatandaşlar bugün 4 saat süren izinlerini çeşitli şekillerde değerlendirdi. 27 Mayıs itibariyle kısıtlaması kalkan ve 4 saatlik izinleri bulunan çocuklar vakitlerinin bir kısmını mezarlık ziyaretiyle geçirdi. Bayramda mezarlığı ziyaret edemeyen aileler çocuklarını da alarak kabristanları doldurdu. Mezarların başında dua eden çocuklar, kabristanları sulamayı da ihmal etmedi. Kalan vakitlerini parklarda oyun oynayıp eğlenerek geçiren çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı. Mezarlık ziyaretinde bulunan vatandaşlardan Fatih Çelikli, annesinin mezarını ziyarete geldiğini söyleyerek, “Çocuklar da mezarlığı ziyaret etmeyi istiyordu, aslında arefe günü gelecektik ama kısıtlamadan dolayı gelemedik. Bugün de çocukların sokağa çıkma izni verildiği için bu günü bekledik. Çocuklarım ile birlikte babaannelerini ziyarete geldik. Dualarımızı edip evimize döneceğiz" dedi.

        11 yaşındaki Eylül Namoğlu ise, “Bugün mezarlığa geldik. Teyzemi ve babaannemi ziyaret etmeye geldik. Sokağa çıkmayı çok özledik. Keşke izin tamamen olsa, korona virüs ülkemizden gitse. Bütün dünyada sona erse. Mezarlıktan sonra oyun oynamaya gideceğiz. Oyun oynamayı çok özledik. Dışarıya çıkmayı özledik" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa