Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas'a İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından getirilen deprem simülasyon tırında öğrenciler rihter ölçeğini göre 7.2 şiddetindeki depremi yaşadı.

        Deprem bilinci oluşmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla uygulamalı eğitimler verilen AFAD deprem simülasyon tırında öğrenciler deprem konusunda bilgilendirildi. Sivas Atatürk Kongre Müzesi bahçesine getirilen deprem simülasyon tırında, öğrenciler için Türkiye'de meydana gelen büyük depremler canlandırıldı. Tırda, afet bilicinin geliştirilmesi için öğrencilere deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında doğru davranış şekillerinin neler olduğu, uzmanlar tarafından anlatıldı.

        Sivas AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci deprem simülasyon tırı hakkında bilgi vererek,"Görsel olan şey zihinde daha çok kalıyor. Dolayısıyla depremi bire bir yaşamadan bir simülasyon yoluyla deprem gerçeğini insanlara gösterdiğiniz zaman daha kalıcı oluyor. Burada ki temel amaç toplumda temel afet bilincinin yerleşmesi ve gerçek bir durumla karşılaştığımız zaman yapmamız gereken doğru şeylerin davranış ve refleks haline getirmek. Dolayısıyla biz böyle faaliyetleri son derece önemsiyoruz. Ülkemiz yüzde 95 doğal afet kuşağı üzerinde zaten. Doğal afet gerçeğini biz unutamıyoruz. Biz 3 gün süreyle ilimizde faydalı olacağına inanıyoruz. O yaşadığımız depremlere eş değerde kabine şiddet veriyor" dedi.

        Deprem anını yaşayan öğrenciler ise pek korkmadıklarını ifade ederek deprem anında masanın altına girerek başlarını koruduklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa