Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas'ta bir iş adamı kendisini arayıp 'valiyim' diyerek yardım amaçlı 15 bin lira isteyen şahıslar tarafından dolandırılmaktan son anda kurtuldu. Telefonla görüştüğü şahısların dolandırıcı olduğunu anlayan iş adamı emniyete gidip şikayette bulundu.

        Olay, 3 gün önce 4 Eylül Sanayi Sitesinde meydana geldi. Sanayi sitesinde hırdavatçılık yapan Salim Eminoğlu'nu telefonla arayan şahıslar kendilerini 'vali' olarak tanıtıp, elektrikli tekerlekli sandalye ihtiyacı olan kişilere yardım amacıyla yaklaşık tanesi 3 bin liradan 5 tane ve değeri 15 bin lira olan elektrikli sandalye alınacağını söyleyerek yardım istedi. Eminoğlu, kendisini arayan şahsın sesini Sivas Valisi Davut Gül'ün sesine benzetemediği ve kendisini arayan şahsın kendisine 'Salimciğim' diyerek hitap etmesi üzerine durumdan şüphelendi. Sivas Valiliğini arayarak bilgi alan Eminoğlu böyle bir şeyin olmadığını öğrenince dolandırılmaktan son anda kurtuldu. Eminoğlu durumu hemen polis ekiplerine haber verdi. Ekipler, dolandırıcıları bulmak için çalışma başlattı.

        "Engelliler için tekerlekli sandalye bahanesiyle aradılar"

        İş adamı Salim Eminoğlu,"Vali beyle görüşten sonra oradan çıktık ben bir gün sonra ofisime geldim. İş yerime geldiğimde sanki Vali beyle benim görüştüğümü takip etmişcesine birisi benim iş yerimi telefonla arıyor. Muhasebecim de beni arayarak Vali beyin benle görüşmek istediğini söyledi. Ben de bağlamasını söyledim. Ben de bir gün önce valimle görüştüğüm için o konuyla ilgili beni aradığını düşündüm. Bir arkadaş aradı ve 'Valimle Ankara yolunda gidiyoruz' dedi. 'Valim sizinle görüşmek istiyor' dedi. Tabi ki görüşebiliriz dedim ve bağlamalarını istedim. Vali bey çıktı telefona, bir gün önce Vali beyle görüştüm ve Vali beyin sesi olamayacağını düşündüm. Sesini Vali beyin sesine benzetmeye çalışıyordu. Halimi hatırımı sordu ve Sivas işleri ile uğraştığını söyledi. Ondan sonra ise engelliler için tekerlekli sandalye geldiğini ve dağıttıklarından geriye 10 tane kaldığını söyledi. Tanesinin 3 bin lira olduğunu söyledi ve benim ne kadar yardımcı olabileceğimi sordu. 5 tanesini size yazayım dedi ve 15 lira olduğunu söyledi. Ben de şüphelendiğim için arkadaşlarla istişare edip dönüş yapacağımı söyledim" ifadelerini kullandı.

        "'Salimciğim' demesi şüphelendirdi"

        Eminoğlu, kendisini Vali olarak tanıtan şahısın kendisine 'Salimciğim' demesinden şüphelendiğini belirterek, "Şüphelerim vardı ama bir gün önce Vali bey ile görüştüğüm için görüşme esnasında kestirip atamadım. Bir 15 dakika sonra tekrar aradılar, ama ben onlar arayana kadar emniyeti aradım. Vatandaşın ismini ve numarasını emniyete verdim. İkinci aramalarında ise bana hesap numarası verip o hesaba para atmamı söyleyeceklerdi. Ben o esnada 'Siz kimsiniz dedim ve çıkıştım' o esnada yüzüme telefonu kapattılar. Bir de işin ilginç yanı Vali bey 'Salimciğim' diye beni arıyor. 'Salimciğim nasılsınız, iyi misiniz' diye konuşma yapıyor. Böyle bir samimi hava ortamı oluşturmaya çalışıyor. Hem seni dolandırmaya çalışıyor hem de acemice hareket ediyorlar. Belki karşıdaki insan biraz daha profesyonelce hareket etse ben de düşecektim. Ben de bir insanım. Biz öyle şeylere pek itibar etmiyoruz. İnsanlarımız da bu konuyla alakalı itibar etmemelerini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa