Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, itfaiye teşkilatının kuruluşunun 304'üncü yıl dönümü dolayısıyla Başkan Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti.

        Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla, Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret etti. Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahir Kuzu, İtfaiye Müdürü Osman Yılmaz ve müdürlük personelinin katıldığı ziyarette, yıllık olay sayıları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

        Ziyarette söz alarak birim faaliyetleri hakkında bilgi veren İtfaiye Müdürü Osman Yılmaz, yılda bin 400 olan vaka sayısının 670'e gerilediğini söyleyerek, "Okullara, kamu kurumlarına ve özel işletmelere yangın konusunda eğitimler veriyoruz. En büyük sorunların başında gelen anız yangınlarında da yarı yarıya bir azalma söz konusu. Binalara yangın yönetmeliğine uygunluk konusunda denetimler yapıyoruz. Geçen yıl 670 binaya bu alanda ruhsat verdik. Eğitim ve denetimlerimiz yangınların azalmasında büyük etken oldu. En önemlisi bu yıl içerisinde yangından kaynaklı bir can kaybı yaşamadık." dedi.

        Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu ise; yangın, sel, deprem, kaza gibi birçok konuda canla başla mücadele eden tecrübeli bir ekip olduğunu belirterek; "Birçok alanda verdiğimiz eğitimlerle de yangın çıkmadan önleyici tedbirlerin alınmasını sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

        Donanım ve eğitimli personel olarak çok iyi bir noktada olduklarına işaret eden Belediye Başkanı Sami Aydın ise, "Doğal afetlerde ve kurtarma operasyonlarında etkin rol alıyoruz. Özellikle kazalarda ekip ve ekipmanlarımız can kurtarıyor. Her birimde faaliyet sayısı ne kadar çok olursa, o zaman başarılı olduğumuzu anlıyoruz ama itfaiye için bu durum tam tersi. Verdiğimiz eğitimler çok etkili oluyor, sonuçlar da zaten bunu gösteriyor. Eğitim konusuna daha çok ağırlık vermemiz gerek. İnşallah itfaiyeye hiç ihtiyaç olmaz. Tüm arkadaşlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Nice 304 yıllara kavuşmanızı temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa