Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas’ta çok iyi anlaşan iki elti, birlikte işlettikleri fırında aynı zamanda işçi olarak da çalışıyor.

        Sivas’ın Alibaba Mahallesi Seyrantepe Caddesinde Huriye Kızıl ve Hacer Kızıl isimi iki elti, pide fırını bir arada uyum içerisinde hem işletiyor hem de fırında işçi olarak çalışıyorlar. Huriye Kızıl ve eşi tarafından ilk önce küçük bir mahalle fırını olarak açılan iş yerinde işler büyüyünce iş yeri de büyüdü. İşler artınca Huriye Kızıl eltisi Hacer Kızıl’dan yardım istedi. Hacer Kızıl ilk önce eltisine yardım etmek istedi ancak daha sonra çalışanı oldu. Şimdi iki elti fırının tüm işlerini ortaklaşa uyum içerisinde hallediyor.

        Huriye Kızıl eltisi ile fırında zevkle çalıştığını belirterek, “Eşimle bir mahalle fırını açtık. Komşular ürünlerimizi beğenince talepte arttı. Bunun üzerine dükkanı büyüttük. Şimdi bu dükkanda eltim ile birlikte çalışıyoruz. Dönüşümlü olarak işleri yapıyoruz. Eşim ve kardeşimde dışarıdaki getir götür işlerinde bize yardımcı oluyor. Erkekler dışarıda inşaatlarda ve ağır işlerde çalışıyor. Onlarla kıyaslandığında yaptığımız iş zor değil. Hamur işi zaten kadın işi. Müşterilerimizden olumlu tepkiler alıyoruz. Burada zevkle çalışıyoruz” dedi.

        Hacer Kızıl ise, “Eltim burayı açınca beni de çağırdı. Gel birlikte yapalım dedi. Yardım amacı ile başladım şimdide çalışıyorum. Eltim ve kaynıma burayı açarak beni de iş sahibi yaptıkları için teşekkür ediyorum. Bizim birlikte burada çalıştığımızı görenler şaşkınlık yaşayabiliyor. Müşteriler burayı bizim işlettiğimizi görünce daha bir güvenle ekmeklerini alıyor” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa