Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (ÇEDAŞ) verilerine göre geçen yılki Kurban Bayramı'na göre bu yıl Sivas, Tokat ve Yozgat'ta elektrik tüketiminde yüzde 8,8'lik bir artış gözlendi. Söz konusu artışta mevsimsel etkilerin yanı sıra bayramın hafta içine gelmesi nedeniyle bazı işletmelerin çalışmaya devam etmesi etkili oldu

        Bu yıl Kurban Bayramı boyunca ÇEDAŞ hizmet verdiği Sivas, Tokat ve Yozgat'ta elektrik tüketiminde geçen yılın bayram günlerine göre yüzde 8,8'lik artış yaşandı. 2017 Kurban Bayramı'na denk geldiği 31 Ağustos4 Eylül tarihleri arasında bölgedeki toplam elektrik tüketimi 35 bin 78 MWh iken bu yıl 2024 Ağustos'ta kutlanan Kurban Bayramı'nda bölgedeki toplam tüketim 38 bin 164 MWh'yi buldu. Elektrik tüketimindeki artışta bayramın ağustos ortasına denk gelmesinin yarattığı mevsimsel etkilerin yanı sıra hafta içinde bölgedeki bazı işletmelerin çalışmaya devam etmesi de etkili oldu.

        Toplam 535 personel çalıştı

        Artan talebi sorunsuz olarak karşılayan ÇEDAŞ, bayram boyunca bölgede kesintisiz enerji sağladı. Bayram süresince 535 personelin vardiyası 7/ 24 esasına düzenlenirken 115 araç da olası arızalara müdahale etmek üzere hazır bekletildi. Sivas, Tokat ve Yozgat'taki elektrik tüketiminin yoğun olduğu trafo bölgelerinde bayram öncesi bakım onarım çalışmaları yapılarak önleyici tedbirler alındı. Arıza kaynaklı uzun süreli kesintilerde kullanıcılara SMS aracılığı ile gerekli bilgilendirilmeler yapıldı.

        Kurban kesim yerlerine nöbetçi ekip

        Elektrik tüketiminin yoğun olduğu toplu kurban kesim alanlarında olası arızalara müdahale edebilecek nöbetçi ekiplerin planlaması yapıldı. Çalışma şartlarına göre ihtiyaç duyulacak seyyar aydınlatma, jeneratör gibi ekipmanlar ile ambar stoklarında bulunan malzemelerin kontrolleri yapılarak muhtemel ihtiyaçların temini sağlandı. Arızalara uzaktan müdahale edilmesine imkan veren SCADA Merkezi’nde Kriz Masası oluşturularak bayram boyunca nöbetçi ekipler tarafından online anlık takip yapıldı.

        Bu arada ÇEDAŞ yetkilileri bölgedeki en büyük tüketimi gerçekleştiren 133 abone ile de önceden görüşmeler yaparak tüketim tahminlerini planladı. Yine hava durum tahminlerinin takip edilerek arıza ekiplerinin ve çağrı merkezi çalışanlarının planlanması da bu doğrultuda gerçekleştirildi. Tüm bu işlemler sırasında kaymakamlık, il özel idaresi ile koordineli olarak bir çalışma sergilendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa