Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas’ın Şarkışla İlçesinde kurulan İç Anadolu bölgesinin en büyük hayvan pazarında, 1.5 tonluk kurbanlık boğa bir saat içerisinde 21.5 bin TL’ye alıcı buldu.

        Sivas’ın Şarkışla İlçesinde bulunan İç Anadolu bölgesinin en büyük hayvan pazarında kurbanlıklar satışa çıktı. Kurbanlıkların karkas olarak kilosunun 18 ile 22 TL arasında hesap edildiği pazarda 1.5 tonluk bir boğa 21.5 TL ye alıcı buldu. Pazarın en büyük boğası olarak kabul edilen insan boyunda ki boğa bir saat içerisinde satıldı. Tokat’ın Niksar ilçesinden pazara gelen Şener Korkmaz isimli besici boğasına 23 bin TL istese de boğa uzun pazarlıklar neticesinde 21.5 bin TL’ye satıldı. Pazardaki diğer besiciler ve kurbanlık almak isteyen vatandaşlar dev boğanın önünde fotoğraf çektirdi.

        Boğayı yetiştiren besici Şener Korkmaz, kurbanlık fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla düşük olmasına rağmen satışların iyi olmadığını belirtti. 1.5 tonluk boğayı satın alan ve ismini açıklamayan alıcı ise, “Kurbanlık olduğu için aldım. Aklım yok ondan aldım. Hem besicimiz Tokat’tan kalkmış gelmiş. Buradan boş dönmesin.” Dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa