Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas Belediyesi'nin şehir trafiğini rahatlatmak adına hayata geçirdiği projeler zincirinin en büyük ve en önemli halkası olan Mevlana Tüneli'nde asfalt çalışmaları başladı.

        Kuzey ulaşım aksında tıkalı olan noktaların açılmasıyla birlikte merkezdeki trafik yükünü büyük ölçüde azaltacak olan Mevlana Tüneli'nde delme işlemlerinin ardından bağlantı yolları için gerekli kamulaştırmalar yapılarak 20 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yol açma çalışmalarının ardından tünele asfalt dökülmeye başlandı. Ekiplerin hummalı bir şekilde sürdürdüğü asfalt çalışmalarının kısa zamanda tamamlanarak tünelin araç trafiğine açılması hedefleniyor. Projenin resmi açılışının ise önümüzdeki aylarda yapılması planlanıyor. Tüneldeki çalışmaları Belediye Başkanı Sami Aydın ile birlikte yerinde inceleyen AK Parti Milletvekili Semiha Ekinci ise, projenin Sivas'a büyük değer katacağını dile getirdi.

        Tünel içerisinden yürüyerek 5 dakikada geçtiklerini söyleyen Ekinci, "Araçla 12 dakika sürmeyecek. Şehre çok uzun yıllar hizmet verecek ve ilerleyen dönemlerde de takdir edilecek bir proje. Başkanımız Sami Aydın ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yakışır hizmetler yapıyor. Allah yolunu, bahtını açık etsin. Tünelin halkımız için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

        AK Parti Merkez İlçe Başkanı Tarık Eminoğlu da, tünelin Sivas'a kazandırılan çok büyük bir hizmet olduğunu ifade ederek, "Belediye Başkanımızı kutluyorum. Çok büyük vizyon gerektiren bir proje. Yaparsa AK Parti yapar, yaparsa Sami Başkan yapar diyoruz. Sivas'a böyle bir proje kazandırdığı için Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Halkımız ileri ki dönemlerde bu projenin faydasını görecek ve dua edecektir." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa