Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyünde yaşayan 63 yaşındaki Ahmet Temel çam ağaçlarına Türk bayrağı astıktan sonra iki ayının saldırısına uğradı. Ayının saldırısı sonucu kolu kırılan Temel hastanede tedavi altına alındı.

        Olay, iki gün önce Koyulhisar ilçesine 23 kilometre uzaklıkta bulunan Sugözü köyünde yaşandı. Evli ve 4 çocuk babası Ahmet Temel çam ağaçlarına Türk bayrağı asmak için köye 7 kilometre uzaklıkta bulunan tepeye çıktı. Bayrakları asan Temel dönüş yolunda eşi Esma Temel'in amcasının bahçesinde iki ayının saldırısına uğradı. Temel, elinde bulunan baltayla ayılarla uzun süre mücadele etti. Ayılardan birini yaralayan temel diğer ayının saldırısı sonucu yaralandı. Aldığı darbeyle kolu kırılan Temel eve döndükten sonra çağrılan ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Ayı ısırması nedeniyle kolunda kırık ve doku zedelenmesi oluşan Ahmet Temel ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyatın ardından Temel'in ortopedi ve travmatoloji bölümünde tedavisi sürüyor.

        "Ben böyle bir ses duymadım"

        Gece yürüyüşe çıkarak çamlara Türk bayrağı astığını ifade eden Ahmet Temel, "Her çam ağacına Türk bayrağı asıyorum. Dört senedir gidip geliyorum. Bu sene dönüşte oldu. Bayrağı astım. Geri gelişte hanımın amcasının bahçesi var. Oraya geldim. Orada olduğunu hissetseydim kendimi yaralatmazdım. Bir anda uğultu oldu. Bir bağırdı ki anladığını gibi değil. Bir tanesi bana saldırdı. Elimde nacak vardı. Sağa sola salladım vuramadım. Üçüncü sefer vurdum. Yaraladım kaçtı. İkincisi koluma saldırdı. Kolumu kırdı. Ben öyle bir ses duymadım. Sanki kıyamet koptu. Ben yaralandığımı hissetmedim. Geldim ki sızlamaya başladı. Kan aktı" dedi.

        Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Üyesi Dr. Özhan Pazarcı ise "Hastamız yaklaşık 2 gün önce acil servisimize ayı saldırısı sonrası yaralanmadan dolayı başvurdu. Hastamızın kolunda ayı ısırmasına bağlı kemiğinde kırık, yumuşak dokusunda da parçalanma vardı. Bu nedenle acil ameliyata aldık. Ayının çene kuvveti nedeniyle ısırıklarda kemik dahil buradaki yumuşak doku parçaları parçalamış durumdaydı" diye konuştu.

        Ahmet Temel'in eşi Esma Temel de, "Akşam yemeğini yedi. 15 Temmuz'da oralara bayrak asmıştı. 'Onlar küçük' dedi. İstanbul'dan büyük bayraklar getirttik. Onları asmaya gitti. Onları asmış dönerken bu olay gerçekleşti. Ondan sonra seslenerek kapıya geldi. Her tarafı kan içindeydi. Hemen oradan aldık hastaneye getirdik. Çok panik yaptım ama o akşam söyledim ona bugün gitme istersen gündüz git dedim. Köyde hiç böyle bir saldırı olmamıştı" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa