Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mehmet Selim YALÇIN/ŞIRNAK, (DHA)ŞIRNAK´ın Silopi ilçesindeki Koç İlkokulu'nun öğretmenleri, pandemide uzaktan eğitim derslerinden kalan zamanlarını okullarını güzelleştirmeye ayırdı. Öğretmenler, okulun kullanılmayan avlusunda hobi bahçesi oluştururken, 6 aylık çalışmayla binaya yeni alan kazandırdı.

        Silopi'de bulunan Koç İlkokulu'nda görevli öğretmenler, pandemi sürecinde canlı derslerden artakalan zamanlarını yine eğitim hayatına ayırdı. Ders dışı saatlerini değerlendirmek isteyen öğretmenler, idarenin desteğiyle okulun kullanılmayan boş kısmında çalışma başlattı. Kazma kürekle işe koyulan öğretmenler, 6 aylık çalışmayla okulun kullanılmayan avlusunda hobi bahçesi oluşturdu. Hilti ve matkap gibi aletleri kullanan öğretmenler; ağaçlandırma, çimleme, oturma alanları ve tavşan kafesi de yaptı. Yüz yüze eğitime geçilmesiyle ders aralarında bahçeye çıkan öğrenciler de okula ait raflardan seçtikleri kitapları bahçede okuyarak, ders zilinin çalmasını bekliyor. Bazı öğrenciler de tavşanların içinde bulunduğu kafesi seyrederek, zaman geçiriyor.

        Hobi bahçesini çok sevdiğini dile getiren öğrencilerden Berat Bayar, "Öğretmenlerimiz, biz canlı dersteyken yeni bir yer yaptıklarını söyledi. Okullar açılınca bizi buraya getirdiler. Ders aralarında buradaki çimlerin üzerine oynuyoruz. Tavşanlara bakıyoruz. Kitap okuyoruz. Boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz. Burası çok güzel olmuş. İyi ki öğretmenlerimiz burayı yapmış" dedi.

        Öğretmenler ise bütün işçiliği kendilerinin yaptığını, öğrenciler için çok güzel ortam oluşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.DHA-Genel Türkiye-Şırnak / Silopi Mehmet Selim YALÇIN

        2021-06-16 15:40:46

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa