Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çevre ve insan sağlığıyla ilgili çalışmalarına devam eden Şırnak'ın Uludere İlçe Belediyesi, yaz mevsimi öncesi larva sivrisinek, karasinek ve haşere ilaçlamasına başladı.

        Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler özellikle sulak alanlarda, dere boylarında, sivrisinek, karasinekler, haşere ve atık su kanalında larva gelişimine sebebiyet veren su birikintilerinde yapılan ilaçlama ile yaz mevsiminde vatandaşı rahatsız edecek sinek ve sivrisineklerin yayılmasının önüne geçiyor. İlaçlama çalışmasında insan ve doğaya uyumlu ve diğer canlılara zarar vermeyen ilaçlar tercih edilirken, halk sağlığı da korunuyor.

        Belediye ekipleri her mahallede haftada en az iki defa 72 saat arayla ilaçlama çalışması yaparken, Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek, her yıl havaların ısınmasıyla başlayan sinek ve sivrisinek ilaçlamalarının eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa