Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güneydoğu’daki tüketicilere daha kaliteli ve kesintisiz enerji sunmak için 5 yıllık özelleştirme sürecinde 2 milyar liraya yakın yatırım yapan, kayıt dışı tüketimi yüzde 75’den yüzde 60’a kadar düşürme başarısını gösteren Dicle Elektrik ekiplerine yönelik saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Şırnak’ta bir köye kaçak kontrolüne giden şirket çalışanlarının uğradığı saldırı anı kameralara yansıdı.

        Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğü’ne bağlı enerji kayıpları biriminde görevli ekipler planlı çalışma kapsamında dün sabah 2 araç ile merkez Geçitboyu köyüne gitmek için yola çıktı. Köy girişinde güvenlik önlemi almaları için gelecek olan jandarmaları bekleyen ekipteki görevlilerin yanına gelen 2 kişi, kendilerini geçişi köy korucusu olarak tanıttı. Köye girmemeleri yönünde uyarıda bulunan kişilere Dicle Elektrik’te çalıştıklarını bildiren ekipteki görevliler, jandarmayı beklediklerini ve köyde çalışma yapacaklarını bildirdi. Bunun üzerine bahse konu kişiler ekiptekilerden kimliklerini göstermelerini istedi. Kimlikleri kontrol eden kişiler, aniden ekipteki görevlilerden birini yumruklamaya başladılar. Bunun üzerine Dicle Elektrik çalışanları buradan araçlarına binerek uzaklaştı.

        Suç duyurusunda bulundular

        Saldırganlar, önce kaçan görevlilerin bindiği Dicle Elektrik’e ait şirket araçlarını taşladı. Araçları hasar gören görevliler, buna rağmen kaçmayı başardı. Ancak saldırganlar görevlileri kendi araçları ile takip etmeye başladı. Takip, Şırnak girişindeki güvenlik noktasında sona erdi. Polisi gören saldırganlar geri dönerken, canlarını zor kurtaran Dicle Elektrik enerji kayıpları birimi çalışanları polise ifade verdikten sonra saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa