Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK´ın Silopi ilçesinde, büyük tonajlı araçların kestirme olduğu için kullandığı Cumhuriyet Mahallesi'ndeki dar sokak, mahalle halkının tepkisi üzerine bu araçların geçişine kapatıldı. 

        Silopi´de İpekyolu ile çevreyolu arasındaki Cumhuriyet Mahallesi 1174 sokağı geçiş noktası olarak kullanan TIR, kamyon ve büyük tonajlı araçlar, mahalle sakinlerini rahatsız etti. Geçişlerin tehlikeli de olacağı düşüncesi ile Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Sezer Işık harekete geçti. Işık'ın talimatı ile araçların kullandıkları yola beton bariyerler konuldu. Beton bariyerleri fark eden araç sürücüleri geri dönmek zorunda kaldı. 

        Küçük araçların geçiş yapabildiği bariyerlerin bulunduğu sokak ise çocukların oyun alanı haline döndü. Mahalle sakinlerinden Nurşin Kaplan, "Çocuklarımız büyük araçların geçişinden dolayı dışarı çıkamıyordu. Bakkala bile gidene kadar endişeleniyorduk. Bu yol kapandı artık araçlar gelmiyor. Çocuklarımız caddede oyun oynayabiliyor. Kaymakama çok teşekkür ediyoruz dedi.

        Geceleri TIR gürültüsü nedeniyle uyuyamadıklarını anlatan Sabriye Kaplan ise, "TIR'lar sürekli gelip geçiyorlardı. Çocuklarımız hiç uyumuyordu. Evimizde doğru düzgün oturamıyorduk. Sürekli tedirgindik. Dışarıya çıkamıyorduk. Evimiz sarsılıyordu. Az kalsın kızım TIR altında kalacaktı. Ondan dolayı çok tedirgindim" diye konuştu. 

         

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa