Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Sinop'un Gerze ilçesinde, çatallı ibiği boynuzu andıran ve parlak siyah tüyleri ile dikkati çeken Gerze Hacıkadı Horozu için güzellik yarışması düzenlendi.

        Gerze Belediyesi tarafından 44'üncüsü gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamındaki yarışmada, horozlar özel kafesler içinde görücüye çıktı.

        İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden oluşan jüri, horozları, tüylerinin renginin parlaklığı, ibiğinin renginin canlılığı ve sesinin güzelliğine göre değerlendirdi.

        Dereceye giren horozların sahiplerine Cumhuriyet altını hediye edildi.

        Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, yarışmanın, Gerze horozunun hem tanıtımı hem de üretiminin devamını sağlama noktasında çok önemli olduğunu söyledi.

        Son yıllarda üretimi iyice düşen Gerze horozunun daha fazla üretilmesi noktasında bazı çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Belovacıklı, "İlçemizde ilk etapta 640 yumurta kapasiteli bir kuluçkahane ve civciv büyütme ünitesi kuruldu. Bu süreçte ilçemizde, Hacıkadı olarak bilinen tavuk türleri tespit edildi ve alınan ilk yumurtalarla üretime başlandı." dedi.

        Belovacıklı, Gerze horozunun, ilçenin simgesi haline geldiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

        "Gerze horozu, yapılan araştırmalar göstermiştir ki ülkemizde sadece ilçemizde yetişmektedir. Irkının devamı için de son yıllarda önemli çalışmalar yapılmaktadır. Biz de bu noktada belediye olarak üreticilerimizi teşvik etmek amacıyla çeşitli yarışmalar yapıyoruz. Markamıza verdiğimiz değeri ortaya koyuyoruz. Yarışmaya katılan vatandaşlarımızı duyarlılıklarından ötürü kutluyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa