Yeryüzü
Yeryüzü; BBC yapımı bir doğa belgeseli dizisidir. İlk kez 2006 yılında BBC'de yayınlanan ve 11 bölümden oluşan diziyi David Attenborough seslendirmiştir. Dünyamızı Hiç Böyle Görmediniz? Yeryüzü (Planet Earth) belgeselinin zengin ve çarpıcı görüntüleri size oturma odanızdan sinema keyfi yaşatacak. 200 ayrı bölgede 40 kameraman ile 2000 gün çekim yapılarak 5 yılda tamamlanan belgesel, gezegenimizin daha önce benzeri görülmemiş bir portresini izleyiciye sunuyor. Eşine az rastlanır aklın alamayacağı boyuttaki çekimlerle gezegenin en sevilen, en vahşi ve en zor görüntülenen hayvanlarıyla yaşanan özel anlar izleyici için baştan çıkarıcı bir televizyon deneyimi haline gelecek.
Bir Kutuptan Diğerine
Bölüm 1
/Bir Kutuptan Diğerine
Yayın Tarihi: 05 Mart 2006
Hayvanların davranışlarını inceleyen ve iklim değişikliğinin çevre üzerindeki etkilerini ortaya koyan küresel bir tur.
Dağlar
Bölüm 2
/Dağlar
Yayın Tarihi: 12 Mart 2006
Dünyanın büyük dağ sıralarının keşfedilmesi ve yarattığı habitatlar.
Tatlı Sular
Bölüm 3
/Tatlı Sular
Yayın Tarihi: 19 Mart 2006
Tatlı su dünyanın mevcut suyunun yalnızca yüzde üçünü oluşturur, ancak tüm kara hayvanlarının hayatta kalması gerekir. Nehirlerin ve göllerin ve varlıklarından fayda sağlayan hayvanların araştırılması.
Mağaralar
Bölüm 4
/Mağaralar
Yayın Tarihi: 26 Mart 2006
Sık sık göz ardı edilmesine rağmen, mağaralar tuhaf bir vahşi hayatı olan olağanüstü habitatlardır. Dünyada oluşturulan yapıların yanı sıra hayvanların bu ortamlarda gelişmek için yaptıkları uyarlamaları keşfedin.
Çöller
Bölüm 5
/Çöller
Yayın Tarihi: 02 Nisan 2006
Yağmurun olmamasına rağmen, ekosistemlerimiz arasında değişik çöller var. Aslında, dünyanın toprak yüzeyinin yaklaşık yüzde otuzu çöl kaplıdır. Çöllerde bulunan benzersiz koşulları ve yaşayan hayvanlar tarafından geliştirilen hayatta kalma mekanizmalarını keşfedin.
Buz Dünyaları
Bölüm 6
/Buz Dünyaları
Yayın Tarihi: 05 Kasım 2006
Arctic and Antarctic'in arazisini, mevsimlerini ve hayvanlarını keşfederek gezegenin düşman köşelerinde hayat yaşayın.
Büyük Ovalar
Bölüm 7
/Büyük Ovalar
Yayın Tarihi: 12 Kasım 2006
Bu bölüm vahşi, bozkır, tundra, çayır ile ilgilenmekte ve bu ağaçsız ekosistemlerde otların önemine ve direncine bakmaktadır. Geniş genişlikleri, hayvan yaşamının en yoğun konsantrasyonunu içerir. Afrika'nın vahşi yerinde, şimdiye dek tasvir edilen kuşların en büyük sürüsü olan kamera üzerinde, 1,5 milyar kırmızı kurdele queleas sürüsü yakalanıyor.
Ormanlar
Bölüm 8
/Ormanlar
Yayın Tarihi: 19 Kasım 2006
Ormanlar, gezegenimizin kabaca yüzde üçünü kaplamakta, ancak dünya türlerinin yüzde elli birini içermektedir. Bu eşsiz alanlarda yaşayan sayısız flora ve faunayı tecrübe edin.
Sığ Denizler
Bölüm 9
/Sığ Denizler
Yayın Tarihi: 26 Kasım 2006
Dünyanın sığ denizlerine, mercan resiflerinden, yeniden orkinos ormanlarına ve ötesine bakmak.
Mevsimlik Ormanlar
Bölüm 10
/Mevsimlik Ormanlar
Yayın Tarihi: 03 Aralık 2006
Dünya'nın yaprak döken ormanlarını eve çağıran bitki ve hayvanlara bir göz atın.