The Mentalist

1. Sezon

Pilot
Bölüm 1
/Pilot
Yayın Tarihi: 23 Eylül 2008
Ünlü bir medyum, Kaliforniya Soruşturma Bürosun’da kritik davaları çözmek için danışman olarak çalışmaya başlar. Asıl amacı, eşini ve kızını öldüren “Red John” adlı katili bulmak ve cezasını bizzat kendisi vermektir!
Red Hair And Silver Tape
Bölüm 2
/Red Hair And Silver Tape
Yayın Tarihi: 30 Eylül 2008
Napa Vadisi’ndeki bir üzüm bağında Melanie O’Keefe adlı kadının cesedi bulunur. Lisbon, cinayetin iki sevgili arasında yaşanan bir anlaşmazlık sonucunda işlendiğini düşünür.
Red Tide
Bölüm 3
/Red Tide
Yayın Tarihi: 14 Ekim 2008
Genç bir sörfçü kızın cesedi Santa Marta sahiline vurur. Kızın sörfçü arkadaşlarının çoğu şüphelidir. Soruşturmada elle tutulur bir ipucu bulunamayınca Jane, hipnoz yeteneklerini kullanır.
Ladies in Red
Bölüm 4
/Ladies in Red
Yayın Tarihi: 21 Ekim 2008
Zengin bir bankacı evindeki gizli sığınakta ölü bulunur. Katili bulmak için CBI ekibi kurbanın özel hayatını mercek altına alır.
Redwood
Bölüm 5
/Redwood
Yayın Tarihi: 28 Ekim 2008
Ormanda bıçaklanarak öldürülmüş bir kız bulunur. Hafızasını kaybetmiş olan en yakın arkadaşı, cinayetin bir numaralı şüphelisi olarak görünse de Jane, o kadar emin değildir. Yeteneklerini kullanarak olayı hatırlamasına yardımcı olur.
Red-Handed
Bölüm 6
/Red-Handed
Yayın Tarihi: 11 Kasım 2008
Kaliforniya-Nevada eyalet sınırında otel kumarhane sahibinin kesik eli bulunur. CBI, mafya cinayetinden şüphelenir. Soruşturma sırasında Jane, kumarhanede kartları sayarak para kazanma şansı yakalamıştır.
Seeing Red
Bölüm 7
/Seeing Red
Yayın Tarihi: 18 Kasım 2008
Çarpıp kaçan araç, varlıklı bir kadının ölümüne neden olur. Soruşturma CBI ekibini ölen kadının düzenli olarak ziyaret ettiği medyum bir kadına götürür. Bir zamanlar medyum olan Patrick Jane, kadının dolandırıcı olduğundan şüphelenir.
The Thin Red Line
Bölüm 8
/The Thin Red Line
Yayın Tarihi: 25 Kasım 2008
CBI, iki Davis polis memuru ile bir uyuşturucu davasıyla ilgili çifte cinayeti çözmek için birlikte çalışmaya zorlanır. Fakat CBI ekibi, memurların başka bir davanın kurbanı ile bağlantılı olabileceğinden şüphelenir.
Flame Red
Bölüm 9
/Flame Red
Yayın Tarihi: 02 Aralık 2008
CBI üç kundakçılık vakası ortaya çıkarır. Bu vakalarla ilgisi olan adamlar aynı gayrimenkul işinde faaliyet göstermiş ve hepsi ulusal savunma biriminde görev yapmıştır.
Red Brick and Ivy
Bölüm 10
/Red Brick and Ivy
Yayın Tarihi: 16 Aralık 2008
Bir nörolojik bilim projesi çerçevesinde hayvanlar üzerinde birtakım deneyler yapılmaktadır. Bu bilimsel projeyle ilgili bir cinayet işlenir. Cinayeti aydınlatmak üzere Jane’in bir tanıdığı kendisinden yardım ister.
Red John’s Friends
Bölüm 11
/Red John’s Friends
Yayın Tarihi: 06 Ocak 2009
Jared Renfrew, evlerindeki hizmetçinin kızına tecavüz edip öldürme suçundan mahkumdur. Red John’u tanıdığını söyleyen Jared, masumiyetini kanıtlarsa Jane’e, Red John’un yerini söyleyeceğini taahhüt eder. Jane kabul eder ancak istifa etmesi gerekir. Bütün CBI ajanları da kendisine yardım etmek için büyük risk alırlar. Jane söz verdiği gibi masum olduğunu kanıtlar ve Jared serbest kalır. Ancak Red John, CBI’ın bilgisayar sistemine girmiştir ve ajanlardan bir adım öndedir!
Red Rum
Bölüm 12
/Red Rum
Yayın Tarihi: 13 Ocak 2009
Küçük bir kasabada yetenekli genç bir futbol oyuncusu ölü bulunur. Görünüşte kara büyüye inananların düzenlediği bir törende kurban edilmiş gibi gözükse de gerçekler Jane’in gözünden kaçmaz!
Paint it Red
Bölüm 13
/Paint it Red
Yayın Tarihi: 18 Ocak 2009
CBI, ünlü bir iş adamının ölümüyle çok pahalı bir tablonun çalınması olayının bağlantılı olduğunu keşfeder ve soruşturma başlatır. Rus milyarder ve sanat eseri koleksiyoncusu Shirali Arlow’un bu sırada çok para kazanması dikkatleri üzerine çeker. Ancak diplomatik dokunulmazlığının olması Jane’in işini zorlaştırır.
Crimson Casanova
Bölüm 14
/Crimson Casanova
Yayın Tarihi: 10 Şubat 2009
Zengin bir işadamının karısı, seçkin bir termal tatil köyünde öldürülür. İş adamı, şımarıklıklarından sıkıldığı için artık görmezden geldiği karısının ölümde baş zanlı olmuştur. Tatil köyünde, zengin eşleri baştan çıkarıp onları kendisine aşık eden birde “Kasanova” vardır! CBI ekibi, bu ikiliyi takibe alır.
Scarlet Fever
Bölüm 15
/Scarlet Fever
Yayın Tarihi: 17 Şubat 2009
Zengin bir mücevher tasarımcısı bir partide zehirlenerek öldürülür. CBI soruşturması, ölen kadının çevresindeki pek çok kişinin ikili tavırlarını ortaya çıkarır. Mücevherler, uyuşturucu, mafya, intikam, Jane’i bu davada oldukça karışık olaylar bekliyor...
Bloodshot
Bölüm 16
/Bloodshot
Yayın Tarihi: 17 Mart 2009
CBI, “Bulacak kadar akıllı mısın?” mesajıyla bir bomba ihbarı daha alır! Bu defa gerçekleşir... CBI ekibi bir hisse senedi komisyoncusu cinayetini araştırmak için yola çıkmadan önce bomba patlar ve Patrick bu olayda yaralanarak geçici körlük yaşar. Patrick, parlak zekası ve güçlü iç güdüleriyle yaşadığı körlüğe rağmen olayı çözebilecek mi?
Carnelian, Inc.
Bölüm 17
/Carnelian, Inc.
Yayın Tarihi: 24 Mart 2009
Başsavcıya gelen ilginç cinayet mesajları CBI’ı harekete geçirir. Bu defa çok saygın ve borsada ilk sıralarda yer alan bir firmanın, insan kaynakları direktörü öldürülür. Soruşturma sırasında firmanın CEO’sunun rahat tavırları Jane’i kuşkulandırır. İpuçlarını biraraya getirmeye başlar.
Russet Potatoes
Bölüm 18
/Russet Potatoes
Yayın Tarihi: 31 Mart 2009
Hipnoz, bilinçli zihin yerine hayal gücüne bağlanma yöntemidir. Ne kadar saçma veya garip olursa olsun zihin, hayal gücünün yarattığını kabul eder! CBI ajanları bu defa hipnoz edilmiş bir satıcının işlediği cinayeti aydınlatmaya çalışıyor. Ancak işleri oldukça zor, ajan Rigsby hipnotize edilince ortalık iyice karışıyor.
A Dozen Red Roses
Bölüm 19
/A Dozen Red Roses
Yayın Tarihi: 07 Nisan 2009
Eskiden senatörlük yapmış zengin bir iş adamı öldürülür. Adamın, bir zamanlar çok ünlü bir aktris olan fakat şimdilerde çok fazla rol alamayan eşine, para karşılığı rol ayarladığı anlaşılır. Uyuşturucu şebekesiyle bağlantısı olduğu tespit edilince işler iyice karışır.
Red Sauce
Bölüm 20
/Red Sauce
Yayın Tarihi: 28 Nisan 2009
Tanık koruma programında olan eski bir mafya üyesi öldürülür. CBI ajanları ipuçlarını değerlendirirken. Jane olayı daha kısa yoldan çözmek ister. Bunun için direk mafya liderinin kendisine gider.
Miss Red
Bölüm 21
/Miss Red
Yayın Tarihi: 05 Mayıs 2009
Yazılım şirketi Gaia Matrix’in CEO’su Jim Gulbrand öldürülür. Kardeşi, eski karısı, ortağı ve yeni sevgilisinden biri bu suçu işlemiş olabilir. Soruşturma’da Gulbrand’in karısına vermemek için 10 milyon doları sakladığı ortaya çıkar. Para bulunduğunda katil de bulunacaktır!
Blood Brothers
Bölüm 22
/Blood Brothers
Yayın Tarihi: 12 Mayıs 2009
Sorunlu gençlerin katıldığı özel bir okul’da genç bir çocuk öldürülür. Okul’da genellikle şiddette eğilimli ya da içine kapanmış, çevresi tarafından dışlanmış çocuklar bulunmaktadır. Okulun amacı doğayla iç içe kalarak mücadele etmeyi ve temel disiplin kurallarını öğretmek. Okuldaki bazı kurallar Jane’e çok mantıklı gelmez ve olayın derinliğine inmeye karar verir.