Hakkında çok az şey bildiğimiz Kozmos artık daha yakın. Cosmos: Bir Uzay Serüveni; evrenin görkemini ortaya çıkartmak ve Kozmik Takvim ve Hayal Gücü Gemisi de dahil olmak üzere orijinal serilerin bilinen yönlerini tekrar keşfetmek için bilimsel hikaye anlatımının yeni yollarını bulacak. Şüpheci yaklaşımlarla merakı bir araya getirerek ve bilimi görsel, duygusal, spiritüel elementlerle dokuyarak daha önce yaşamadığımız deneyimler yaşayacağız.
Samanyoluna Bir Bakış
Bölüm 1
/Samanyoluna Bir Bakış
Yayın Tarihi: 09 Mart 2014
Carl Sagan’ın 1980’lerde sunduğu Cosmos’un takipçisi olan yılın en büyük televizyon olayı evrenin uzak köşelerindeki yeni dünyaları keşfe çıkıyor
Yaşam Nehirleri
Bölüm 2
/Yaşam Nehirleri
Yayın Tarihi: 16 Mart 2014
Hayat dönüşüm demektir... Milyonlarca yıllık zaman zarfında yaşamın nasıl dönüşüm geçirdiğini bu bölümde izleyin.
Bilginin Gücü
Bölüm 3
/Bilginin Gücü
Yayın Tarihi: 23 Mart 2014
Pek çok kuyruklu yıldıza ev sahipliği yapan Oort Bulutu'na yolculuk ettikten sonra bir kuyruklu yıldızın milyonlarca yıllık öyküsünü izleyeceğiz.
Gökyüzü Hayaletleri
Bölüm 4
/Gökyüzü Hayaletleri
Yayın Tarihi: 30 Mart 2014
Işığın, zamanın ve yer çekiminin evren algımızı nasıl değiştirdiğini keşfedin.
Aydınlıkta Saklanmak
Bölüm 5
/Aydınlıkta Saklanmak
Yayın Tarihi: 06 Nisan 2014
Işığın, bilimin temel kurallarını öğrenmeden önce farkında olmadığımız ve cosmos hakkında bize verebileceği eşsiz bilgileri keşfedin.
Daha Derine
Bölüm 6
/Daha Derine
Yayın Tarihi: 13 Nisan 2014
Bilim çevremizdeki görünmezlik perdesini ortadan kaldırıyor. Sunucu Neil bile atomların bir araya gelmesiyle oluşmuş görünebilen bir varlık...
Temiz Oda
Bölüm 7
/Temiz Oda
Yayın Tarihi: 20 Nisan 2014
Dünya'nın çalkantılı gençlik dönemi nasıl oluştuğuna dair olan izleri ortadan kaldırmış. Peki gezegenimizin gerçek yaşını nasıl öğrenebiliriz?
Güneşin Kardeşleri
Bölüm 8
/Güneşin Kardeşleri
Yayın Tarihi: 27 Nisan 2014
Pleiades Takım Yıldızı insanlığın çeşitli paradoksları keşfetmesini sağlayan bir yol oldu. Güneş'in "modern" kardeşlerini yakından tanıyın…
Kayıp Dünyalar
Bölüm 9
/Kayıp Dünyalar
Yayın Tarihi: 04 Mayıs 2014
Hayal gücü gemisi yolculuğuna devam ederken, Dünya tarihinin her atoma, okyanuslara ve canlılara yazıldığını öğreneceksiniz.
Elektrik Çocuk
Bölüm 10
/Elektrik Çocuk
Yayın Tarihi: 11 Mayıs 2014
Günümüzdeki ileri teknolojiyi ve elektronik sırları, geçmişte yaşamış bir dâhinin hayat hikayesi ile aydınlatıyoruz.
Ölümsüzler
Bölüm 11
/Ölümsüzler
Yayın Tarihi: 18 Mayıs 2014
Neil deGrasse Tyson, uygarlığımızın Dünya'nın ekosistemini nasıl tehdit ettiğini inceleyerek, bilimin öneminin altını çiziyor.
Özgür Dünya
Bölüm 12
/Özgür Dünya
Yayın Tarihi: 01 Haziran 2014
Neil deGrasse Tyson, denizler kaynamadan ve gökyüzü sarıya dönmeden önce Venüs'te son kusursuz gününü geçiriyor.
Yıldızlara Ulaşmak
Bölüm 1
/Yıldızlara Ulaşmak
Yayın Tarihi: 09 Mart 2020
Ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson bizi evrenin doğumuyla büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor. Kozmik takvimde bir sıçrama yaparak, insanlığın bugün olduğumuz meraklı ve uzayı keşfeden bir türe dönüştüren 14 milyar yıllık evrimi keşfediyoruz. Neil, geçmiş medeniyetlerden gelen en eski keşiflerin bizi hayallerimizin ötesine geçmeye nasıl yönlendirdiğini inceleyecek.
Unutulmuş Ataların Gölgeleri
Bölüm 2
/Unutulmuş Ataların Gölgeleri
Yayın Tarihi: 09 Mart 2020
Neil deGrasse Tyson, değişim potansiyelinin insanlığı nasıl ileriye doğru ittiğini araştırmak için bizi evrimsel tarihimiz boyunca inanılmaz bir yolculuğa çıkarıyor.
Kayıp Yaşam Şehri
Bölüm 3
/Kayıp Yaşam Şehri
Yayın Tarihi: 16 Mart 2020
Sunucumuz Neil deGrasse Tyson mikroskobik organizmaların ve minerallerin nasıl canlandığını ortaya çıkarmak için dünyanın en derin ve en küçük alanlarına giderken, güneş sisteminin yaratılmasından küçük bir yeşil mücevher kalıntısının yaşamın kökeni için nasıl bir sahne oluşturduğunu keşfediyor.
Vavilov
Bölüm 4
/Vavilov
Yayın Tarihi: 16 Mart 2020
Sunucumuz Neil deGrasse Tyson, 20. yüzyılın ilk yarısında herkes için açlığı sona erdirmenin nihai yolu olabileceğini kanıtlamaya çalışan öncü genetikçi Nikolai Vavilov'un az bilinen hikayesini anlatıyor.
Kozmik Bağlantı
Bölüm 5
/Kozmik Bağlantı
Yayın Tarihi: 23 Mart 2020
Sunucumuz Neil deGrasse Tyson, insanlığın bilinç evriminin bizi bugün olduğumuz meraklı ve bilgi arayan varlıklara nasıl dönüştürdüğünü keşfetmek için kozmik takvimde sürükleyici bir yolculuğa çıkıyor.
Bir Trilyon Dünyanın Adamı
Bölüm 6
/Bir Trilyon Dünyanın Adamı
Yayın Tarihi: 23 Mart 2020
Ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson, idolü ve aynı zamanda dünyanın en büyük bilim adamlarından Carl Sagan'ın olağanüstü hayatını araştırıyor.
Yeryüzündeki Akıllı Yaşam Arayışı
Bölüm 7
/Yeryüzündeki Akıllı Yaşam Arayışı
Yayın Tarihi: 30 Mart 2020
Neil deGrasse Tyson, atalarımızın Dünya veya dışında akıllı yaşam belirtileri bulmak için nasıl yönlendiğini araştırıyor. Kozmik takvimde zamanda geriye giden Neil, iletişim teknolojisindeki ilerlemelerin diğer gezegenlerde yaşam bulmanın anahtarı olabileceğini keşfedecek.
Cassini’nin Fedakarlığı
Bölüm 8
/Cassini’nin Fedakarlığı
Yayın Tarihi: 30 Mart 2020
Neil deGrasse Tyson, Birinci Dünya Savaşı sırasında hayatı için savaşırken Ay'a nasıl gidileceğini anlayan bir bilim adamının gizemli anlatılmamış hikayesini açıklıyor.
Yalansız Büyü
Bölüm 9
/Yalansız Büyü
Yayın Tarihi: 06 Nisan 2020
Ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson, kuantum mekaniğinin gizemli ve şaşırtıcı dünyasını çözmeye çalışıyor.
İki Atomun Hikâyesi
Bölüm 10
/İki Atomun Hikâyesi
Yayın Tarihi: 06 Nisan 2020
Sunucumuz Neil deGrasse Tyson, evrendeki en küçük elementin türlerimiz üzerinde nasıl bu kadar büyük bir etkiye sahip olduğunu keşfetmek için evrende büyüleyici bir yolculuğa çıkıyor.
Yaşanabilen Bölgenin Geçici Lütfu
Bölüm 11
/Yaşanabilen Bölgenin Geçici Lütfu
Yayın Tarihi: 13 Nisan 2020
Güneş'in yaşamına bağlı olarak Dünya'nın artık bizim için bir yuva olmayacağı bir senaryoda, sunucumuz Neil deGrasse Tyson diğer gezegenlerde yaşam kurma olasılığını inceliyor. Ancak, Mars'ta ev arayışına çıkmadan önce Neil, bizi bir sonraki yaşanabilir evimize götürecek çeşitli seyir tekniklerinin geliştirilmesine yol açan eski bir medeniyete geri götürüyor.
Antroposen Çağı
Bölüm 12
/Antroposen Çağı
Yayın Tarihi: 13 Nisan 2020
Neil deGrasse Tyson, geleceğin hepimiz için neler sakladığını araştırıyor. Mevcut dünyamıza endişe verici bir bakışla başlayan Neil, 2020 doğumlu bir çocuğu nasıl bir dünya beklediğine bir göz atıyor.