Cennet Mahallesi
Cennet Mahallesi, İstanbul'un kenar semtlerinden biridir. Dans, müzik, aşkların bol olduğu bir yerdir burası. En güzel kızlar, en afilli delikanlılar, en hoş sohbet duygulu insanlar burada yaşar. Bu mahallenin gülü güzeller güzeli dansöz Sultan ile yanık sesli kemancı Ferhat birbirlerine deliler gibi aşıktır ama iki taraf aileleri arasında 4 göbek önceden başlayan düşmanlık bu iki sevgilinin aşkına engel olmaktadır. Sultan'ın anası bohçacı Pembe ile Ferhat'ın babası zurnacı Yunus da yıllar önce birbirlerine büyük sevda ile bağlanmışlar; ama bu düşmanlık onların da mutluluğunu bozmuştur.
Bölüm 1
Yayın Tarihi: 30 Mayıs 2004
Cennet Mahallesi İstanbul'un kenar semtlerinden biridir. Dans, müzik, aşkların bol olduğu bir yerdir burası. En güzel kızlar, en afili delikanlılar, en hoş sohbet duygulu insanlar burada yaşar. Bu mahallenin gülü güzeller güzeli dansöz Sultan ile yanık sesli kemancı Ferhat birbirlerine deliler gibi aşıktır ama iki taraf aileleri arasında 4 göbek önceden başlayan düşmanlık bu iki sevgilinin aşkına mani olmaktadır. Sultan'ın anası bohçacı Penbe ile Ferhat'ın babası zurnacı Yunus'ta yıllar önce birbirlerine büyük sevda ile bağlanmışlar ama bu düşmanlık onlarında mutluluğunu bozmuştur. Falcı nine, saz tamircisi dededen başlayıp 6 yaşındaki Ayşe ile 8 yaşındaki Ali'ye kadar süren bu düşmanlık bakalım sonra erecek mi?
Bölüm 2
Yayın Tarihi: 06 Haziran 2004
Dansın ve müziğin mahallesi Cennet Mahallesi'nin ikinci bölümünde lotarya çılgınlığı yaşanıyor. Sayısal loto büyük ikramiyeyi devredince bütün mahalleli harıl harıl sayısal loto oynamaya başlar. Ferhat da kahvedekilerin ısrarıyla bir kupon yapar. Kupona öyle sayılar yazar ki herkes alay eder. Bu rakamlara sayısal loto çıkar mıymış hiç? Fakat Sayısal loto sonuçları açıklandığında Ferhat'ın yaptığı kuponlara büyük ikramiyenin çıktığı anlaşılır. Bütün mahalleli mahallenin yeni zengini Ferhat'tan para koparabilmek için etrafında pervane olurlar. Ferhat'ın bir türlü kavuşamadığı Sultan'ın annesi Pembe de Ferhat'ın zengin olduğunu öğrenince Sultan'la Ferhat'ın evlenmesine izin verir. İki sevgili kavuşacakları için çok mutluyken onları bir sürpriz beklemektedir.
Bölüm 3
Yayın Tarihi: 13 Haziran 2004
Yunuz'lar ve Pembe'ler meyhanede çalarken bir gece kulübü patronu Sultan'ı izler ve çok beğenir. Ertesi gün Ferhat ve ailesi Sultan'ı istemeye gideceklerdir. Fakat onlar gelmeden önce gece kulübü patronu gelir. Ve Sultan'a gazinosunda dansetmesini teklif eder. Karşılığında büyük paralar vaat eder. Sultan'ın annesi Pembe hemen teklifi kabul eder. Ferhat ve ailesine de kızını veremeyeceğini söyler.
Bölüm 4
Yayın Tarihi: 20 Haziran 2004
Ferhat okuldan bir arkadaşı olan Ayla ile karşılaşır ve konuşmaya başlarlar. Ayla ile Ferhat'ı gören Sultan, sevgilisi Ferhat'ı kıskanır ve kavga ederler. İki sevgili küserler. Ferhat Sultan'ın olayı yanlış anladığını, Ayla ile arasında birşey olmadığını anlatmaya çalışır ama beceremez. Pembe gazeteye takma isimle ilan vererek zengin koca aramaya başlar. Tesafüden Pembe'nin yazdığı ilanı gören Yunuz da takma isimle ilana cevap yazar. Böylece iki can düşmanı birbirleriyle buluşacaklarından habersiz randevulaşırlar. Pembe buluşma yerine yanında Sultan'ı, Yunuz da buluşma yerine yanında Ferhat'ı getirir. Buluştuklarında ise işler iyice çığrından çıkar.
Bölüm 5
Yayın Tarihi: 27 Haziran 2004
Organizatör Rıza Yunuz'lara ve Penbe'lere meyhanede devamlı iş bulur. Ama Yunuz'lar ve Penbe'ler daha meyhanedeki ilk gecelerinde kavga edip karakola düşerler. Bu arada tenor Pavarotti bir dizi konser vermek için Türkiye'ye gelmiştir. Konserden önce otantik müzik dinlemek isteyen Pavarotti'yi meyhaneye götürürler. Meyhanede Cennet Mahallesi Orkestrası'nın yaptığı müziği dinleyen Pavarotti roman müziğine aşık olur. Otelinde gazetecilerden bunalan Pavarotti tek başına otelden ayrılıp Cennet Mahallesi'ne roman müziği dinlemeye gider.
Bölüm 6
Yayın Tarihi: 04 Temmuz 2004
Cennet Mahallesinde olaylar yine durulmuşken beklenmeyen bir kaza olur ve Penbe bir trafik kazası geçirip kısmi olarak hafızasını kaybeder. Bu hafıza kaybıyla birlikte Penbe'nin karakteri de değişmiş, yumuşak huylu bir insan olmuştur. Üstelik geçmişe dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Ferhat'la Sultan bunu fırsat bilip Penbe'ye oyun oynarlar. Kazadan önce kendilerinin sözlü olduklarını ve şimdi evleneceklerini söylerler. Hiçbir şey hatırlamayan Penbe de buna inanır ve evlenmelerine izin verir.
Bölüm 7
Yayın Tarihi: 11 Temmuz 2004
Penbe ve Yunuzlar, kavga edip karakola düşerler. Karakolda komiser fenalaşır ve acilen hastahaneye kaldırılır. Komisere by-pass yapılacaktır. Kendilerini sorumlu gören Yunuz ve Penbeler, komisere kan vermek için hastahaneye giderler. Hastahanede Ferhat, acil ameliyata alınmış bir hastaya kan verir. Hasta bir mafya babasıdır ve iyileştikten sonra teşekkür etmek için Ferhat'ı aramaya başlar. Durumu öğrenen Ferhat ise kendisini vuracaklarını sanıp, kaçmaya başlar...
Bölüm 8
Yayın Tarihi: 18 Temmuz 2004
Sultan'ı Ferhat'a vereceğine söz veren Pembe, Yunuzlar kızı istemeye gelince cayar... Parası olmadığı için Sultan'la evlenemeyen Ferhat'a çok dokunur bu durum ve Cennet Mahallesini terketmeye karar verir... Bir müzik gurubuna katılarak, turnelere çıkacaktır... Ancak deniz otobüsünü kaçırır... Ve orada çarpıştığı biriyle çantaları karışır... Çantanın içinin parayla dolu olduğunu gören Ferhat mahalleye geri döner... Pembeye iyi bir ders vermek için eline fırsat geçmiştir... Meçhul bir zenginden geliyormuş gibi onlara değerli hediyeler gönderir... Çok sevinen Pembe meçhul zengin kızını istemeye geldiğinde çok şaşıracaktır... Para dolu çantanın sahibi olan mafyada Ferhat'ın peşine düşmüştür ve Ferhat'ın etrafındaki çeber gittikçe daralmaktadır.