Büyük İskender Nasıl Büyük Oldu?
Uzmanlarla yapılan röportajları sürükleyici canlandırmalarla birleştiren bu belgesel drama, Büyük İskender'in sıra dışı hayatını ve dünyayı fethetme arzusunu gözler önüne seriyor.
Çocuk Kral
Bölüm 1
/Çocuk Kral
Yayın Tarihi: 31 Ocak 2024
Vahşi bir cinayetin ardından Makedonya tahtına çıkan genç İskender, III. Darius tarafından yönetilen kudretli Pers İmparatorluğu'na karşı silahlarını kuşanır.
Ya Zafer Ya Ölüm
Bölüm 2
/Ya Zafer Ya Ölüm
Yayın Tarihi: 31 Ocak 2024
Ordusuyla Pers İmparatorluğu'nun batısında zafer kazanarak 3. Darius'un karşısına ciddi bir rakip olarak çıkan İskender'in içindeki zorba kendini göstermeye başlar.
Yüzleşme
Bölüm 3
/Yüzleşme
Yayın Tarihi: 31 Ocak 2024
Bir kez daha zoru başaran İskender, İssos Savaşı'nda III. Darius'u yenilgiye uğratır. Zaferin ardından gözünü yeniden beklenmedik bir hedefe, bu kez Mısır'a diker.
Altın İmparatorluğu
Bölüm 4
/Altın İmparatorluğu
Yayın Tarihi: 31 Ocak 2024
Yeni hedefi Mısır olan İskender, kadim bir kâhini bulmak ve gerçek kimliğini öğrenmek için tehlikeli bir yolculuğa çıkar.
Canlı Bir Tanrı
Bölüm 5
/Canlı Bir Tanrı
Yayın Tarihi: 31 Ocak 2024
Ordusu Pers İmparatorluğu'nun kalbine doğru atılırken İskender kaderini benimser. Artık barış ihtimali ortadan kalktığı için 3. Darius ile son bir hesaplaşma kaçınılmazdır.
Hâlâ Fethedilecek Bir Dünya Var
Bölüm 6
/Hâlâ Fethedilecek Bir Dünya Var
Yayın Tarihi: 31 Ocak 2024
Tüm Pers İmparatorluğu'nu avcunun içine, 3. Darius'u ise ayaklarının altına alan İskender, tüm dünyayı fethetme hırsı yeniden alevlenir.