Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siirt'in Şirvan ilçesinde elektronik cihazla kuş sesi taklit edilerek bıldırcın avlayan kurnaz avcıların oyunu, yapılan baskınla bozuldu.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Av Koruma ve Kontrol ekipleri, Kömürlü köyü Yelken mezrası bölgesinde bazı şahıslar tarafından ses cihazı kurularak, bıldırcın avladığı duyumları üzerine denetim yaptı. Yapılan denetimde arazide avlanmada kullanıldığı tespit edilen bir adet akü, bir adet yaban hayvanların sesini taklit eden cihaza ve bir adet hoparlöre el konularak muhafaza altına alındı.

        Şüpheli bir şahıs hakkında 4915 Kara Avcılığı Kanunu ve 20182019 Merkez Av komisyonu Kararlarına muhalefet etmek, avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araç ve gereçlerin kullanılması ve avlaklarda avcılık belgesi olmadığından dolayı işlem yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Siirt İlçeleri
        Tüm Siirt Haberleri
         Siirt

        Siirt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa