Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Serdar Ali Çelikler ve Halil Özer'den Fenerbahçe - Benfica yorumu! - Futbol Haberleri

        Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Portekiz temsilcisi Benfica ile eşleşti.

        2012-13'te UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde elendiği rakibinden rövanşı almak isteyen Sarı-Lacivertliler, ilk maçını 7 ya da 8 Ağustos'ta Portekiz'de, ikinci karşılaşmayı ise 14 Ağustos'ta Kadıköy'de oynayacak.

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: FAVORİ BENFİCA

        Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler, Benfica - Fenerbahçe eşleşmesini değerlendirdi. Çelikler şunları söyledi:

        "Benfica - Fenerbahçe eşleşmesinde favori Benfica'dır. Gerçek bu. Hem daha oturmuş bir takım olması dolayısıyla hem de uzun yıllardır bu arenada olmaları dolayısıyla. Fenerbahçe'nin en az 2 çok önemli eksikliği var. Santrfor ve stoper... Eğer Cocu, Benfica'yı eleyebilecek formülü bulabilirse büyük iş yapmış olur."

        HALİL ÖZER: FENERBAHÇE BU AYLARDA ŞANSINI BİRAZ DAHA EŞİTLİYOR

        Habertürk yazarı Halil Özer,Benfica - Fenerbahçe eşleşmesi ile ilgili olarakşu değerlendirmeyi yaptı:

        "Avrupa’nın en coşkulu futbolunu oynatan Jorge Jesus'lu Benfica Fenerbahçe ile UEFA Kupası karşılaşmalarında özellikle ikinci maçta hepimizin gözünü korkutmuştu. O zaman müthiş bir seyirci desteği vardı. Ama kadro olarak da çok önemli bir kadroydu. UEFA Kupası finalinde o yıl Chelsea şansıyla kupayı Benfica’nın elinden almıştı. Ama o zamandan sonra ve özellikle Jesus gittikten sonra Benfica, Avrupa kupalarında düşüşe geçti. Ama öyle doğrudan bir düşüş değil. Bir güç kaybı diyelim. Üstelik her yıl kadrolarında yapılan yoğun sirkülasyon yüzünden süreklilik kaybolmuş durumda.

        Örneğin bu sene kadroya çoğu genç 9 oyuncu dahil edildi. Transfer döneminin sonuna kadar muhtemelen bu sayıda oyuncuyu satacaklardır. Sürekli olan değişim yüzünden Benfica’nın hemen form tutması çok zor. Fenerbahçe bu konuda daha avantajlı. Çünkü birbirini tanıyan kadroya ve yepyeni başarıya aç heyecanlı bir hocaya sahip. O yüzden Fenerbahçe Benfica ile bu aylarda karşılaştığı için şansını biraz daha eşitliyor. Üstelik tribünlerde Fenerbahçe’yi özleyen 40 bini aşkın çılgın bir Fenerbahçe topluluğu var. Tabi ki Fenerbahçe ve Cocu 41 maçta 37 gol atan Brezilyalı Jonas’ı unutmamalıdır."

        AHMET SELİM KUL: TRANSFER AÇIKLANMASI GEREKİYOR

        Habertürk Fenerbahçe muhabiri Ahmet Selim Kul ise eşleşmeyi şu şekilde yorumladı:

        "Fenerbahçe, bir kurada daharakipler arasında en güçlü olan seçti. Fakat Benfica'nın diğer muhtemel rakiplerle arasında çok ciddi bir güç farkı olduğunu düşünmüyorum. Son yıllarda geriye giden bir çizgiye sahip olan Portekiz takımlarından farklı bir halde değil Benfica. Özellikle sezon başında da bizim takımlarımız gibi dağınık görüntüler veriyorlar. Hal böyle olunca da tur için kağıt üzerinde favori Benfica olsa da saahada şansların eşit olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe her ne kadar yeni bir teknik direktöre sahip olsa da camiadaki heyecan bu tur için en önemli silah olacaktır. Üstelik Benfica ile geçmişten kalan hesap bu heyecanı daha da yüksek bir seviyeye getirecek.Fenerbahçeli futbolcular Portekiz'de istediği skoru alabilirse ben temsilcimizin evinde işi bitireceğini düşünüyorum.

        Taraftar Kadıköy'de Benfica'ya şans tanımayacaktır. O yüzden ilk maç Estadio da Luz'den sağsalim çıkabilmek çok önemli. Orada 2013'te yaşananlar dün gibi aklımda. Yine turu geçmek adına her yolu mübah gören bir rakiple karşılacağız. Fakat bu kapışmayı buraya taşıyabilirsek Benfica'nın çok fazla direnç gösterebileceğini düşünmüyorum. Evet Fenerbahçe yine güçlü bir rakiple eşleşti fakat enseyi karartmayı gerektirecek bir durum yok. Fenerbahçe'nin yine de transferde bu hafta hızlanması ve en azından forvet transferini açıklaması gerekiyor. Çünkü şu anda takımın en acil ihtiyacı forvet. Tabii bu seviyede stoper olarak da elde sadece Skrtel ve Neustadter olduğunu hatırlatmakta fayda var."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa