Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Selena Gomez'den Mark Zuckerberg’e çağrı: Ciddi bir sorunumuz var - Magazin haberleri
        • 1

          Amerikalı şarkıcı Selena Gomez, Intagram hesabından yaptığı bir paylaşım ile Facebook yetkililerini yanlış bilgilendirme ve ırkçı içeriklere karşı uyardığını duyurdu.

        • 2

          Gomez, Facebook'un kurucu ortağı ve CEO’su Mark Zuckerberg ile şirketin şef operasyon görevlisi Sheryl Sandberg’e yazdığı mesajı sosyal medya hesabından yayınladı.

        • 3

          "NEFRET DOLU IRKÇI İÇERİKLERİ DURDUR"

          28 yaşındaki şarkıcı, Zuckerberg ve Sandberg'e "Facebook ve Instagram, nefret, yanlış bilgilendirme, ırkçılık ve fanatizm yayıyor. Her ikinizi de bunu durdurmak için yardım etmeye çağırıyorum" diyerek seslendi.

        • 4

          "CİDDİ BİR SORUNUMUZ VAR"

          Selena Gomez, "Ciddi bir sorunumuz var" şeklinde başladığı yazısında Zuckerberg'i, Facebook ve Instagram'daki nefret konuşmaları, şiddet, yanlış bilgilendirme yaymaya odaklı gruplar ve kullanıcıları kapatmak için harekete geçmeye davet etti.

        • 5

          Gomez, yanlış bilgilerin milyonlarca Amerikalının kaderini belirleyecek olan seçim sürecini de etkilediğini söyleyerek, şu ifadeleri de ekledi:

          Geleceğimiz bu seçime bağlı. Bu yıl, seçim yılı. Oy vermeyle ilgili, yanlış bilgi almaya çabalayamayız. Doğruluk kontrolü ve hesap verebilirlik olmalı. Mümkün olan en kısa sürede sizden geri dönüş umuyorum.

        • 6

          Instagram'da 193 milyon takipçisi olan şarkıcının bu paylaşımının yanı sıra birçok ünlü isim de harekete geçti.

        • 7

          Leonardo DiCaprio, Michael B. Jordan, Kim Kardashian, Jennifer Lawrence ve Naomi Campbell gibi isimler '#StopHateForProfit' (Kar uğruna nefreti durdurun) etiketini kullanarak bir süreliğine sosyal sosyal medya hesaplarını askıya aldı.

        • 8

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa