Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Scode ilgi alanına göre kodlama öğretiyor - Girişimcilik Haberleri
        .png
        .png

        Dijitalleşmenin hayatın her alanında kendine yer bulması, bilgisayar yazılımlarının önemini gittikçe artırıyor. Hal böyle olunca da yazılımların temelini oluşturan kodlama bilgisi gün geçtikçe öne çıkıyor. Söz konusu eğitimlerin çoğunlukla günler hatta aylar sürmesi ise kodlama bilgisinin yaygınlaşmasını önlüyor. Bu soruna çözüm amacıyla kurulan Scode isimli girişim, kişilerin ilgi alanlarına göre temel kodlama eğitimi sunarak yazılım öğrenim sürelerini kısaltmayı hedefliyor.

        Girişimin kurucularından henüz 18 yaşındaki Kadir Can Kırkoyun, Scode’u kullanıcıların ilgi alanlarına göre oluşturulmuş senaryolarla hem algoritma hem de programlama dili eğitimi sağlayan bir mobil platform olarak tanımlıyor. Kodlama eğitimlerini eğlenceli ve ilgi çekici kılmak istediklerini kaydeden Kırkoyun, “Scode, ilgi alanlarına uygun senaryolarla eğitim sunduğu için kişiye özel eğitim sağlar. Öğrenci futbolu seviyorsa futbolla, uzayı seviyorsa uzayla kodlama öğrenir. Bu yolla ilgisini çektiği için, motivasyonu da daha yüksek oluyor. Mevcut kodlama eğitimleri daha çok sürükle-bırak ile algoritma eğitimine odaklanırken, biz doğrudan kod yazma deneyimi sunuyoruz” diye konuştu. Kırkoyun, eğitimleri kolay erişilebilir olması adına da platformlarda ücretsiz olarak erişime açtıklarının bilgisini paylaştı.

        REKLAM

        85 BİN KİŞİ KULLANIYOR

        Bugüne kadar 85 bin kişinin uygulamadan faydalandığının bilgisini veren Kırkoyun, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadıklarını belirtti. Kırkoyun gelecek planlarıyla ilgili olarak da, “Küresel ortaklıklar üzerinde çalışıyoruz. Şu anda MENA bölgesine odaklandık. Birkaç büyük şirketle yaptığımız stratejik ortaklığımızı yakın zamanda açıklayacağız” dedi. Kırkoyun, yurtdışı planları çerçevesinde ocak ayında İngilizce dil seçeneği sunacaklarını sözlerine ekledi.

        ‘OKURKEN GIRIŞIMCI OLMAK ZOR’

        4 kişiden oluşan Scode ekibinin ikisinin lise diğer ikisinin de yeni üniversite öğrencisi olduğuna dikkat çeken Scode Kurucu Ortağı Kadir Can Kırkoyun, “Okul, zamanın büyük bölümünü aldığı için hem okuyup hem de girişimci olmak zor. Bu süreçte kendinizden, ailenizden ve sosyal yaşamınızdan ödün vermeniz gerekiyor. Genç yaşta girişimci olmak, kişisel anlamda ise büyük gelişim sağlıyor. İçinde girişimcilik ruhu olan herkes yapmak istediğini en azından denemeli” dedi. İş Bankası’nın desteklediği Workup programının kendilerine büyük fayda sağladığını kaydeden Kırkoyun, “Genç bir ekip olarak kurumsal hayat tecrübemiz olmadı. Bu yüzden kurumlarla nasıl iş yapılır, onlara nasıl erişilir gibi konularda çok eksiğimiz vardı. Tecrübe eksikliği yaşadığımız konularda da Workup bize destek oldu” dedi. Kırkoyun, Workup’a katılımlarının ardından aktif kullanıcı sayılarının beşe katlandığını belirterek, “İlerleyen dönemde de İş Bankası’yla ortak projelerimiz olacak” ifadesini kullandı.

        REKLAM

        21 BİN KULLANICIYA ULAŞTI

        Aralık ayında toplam 21 bin tekil kullanıcıya ulaşan Scode, Google tarafından Snapchat ve Pinterest ile birlikte 2017 yılının en yenilikçi uygulamaları arasında gösterildi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa