Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ali LEYLAK/ ŞANLIURFA, (DHA)ŞANLIURFA'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015'te DEAŞ'lı terörist Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün canlı bomba olarak kendini patlatmasıyla hayatını kaybeden 33 kişi, düzenlenen törenle anıldı.

        Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğünde, 20 Temmuz 2015'te, Suruç ilçesine sınır komşusu olan Suriye'nin Aynel Arap kentine oyuncak ve insani yardım malzemesi götürmek isteyen grup, Suruç'ta Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yaparken canlı bomba Şeyh Abdurahman Alagöz, üzerindeki bombayı patlattı. Saldırıda canlı bombayla birlikte 34 kişi yaşamını yitirdi, 104 kişi ise yaralandı.

        KARANFİL BIRAKTILAR

        Hayatını kaybedenler için olayın 7'nci yıl dönümünde Amara Kültür Merkezi bahçesinde anma töreni düzenlendi. Polisin güvenlik önlemi aldığı törene aralarında HDP Şanlıurfa milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan ile ölenlerin yakınlarının bulunduğu kalabalık katıldı. Türkçe ve Kürtçe yazılı pankart taşıyan grup, saldırının olduğu alana karanfil bırakıp yaşamını yitirenleri andı. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Şanlıurfa Ali LEYLAK

        2022-07-20 14:19:08

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa