Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerin başında gelen Şanlıurfa’da okulların kapanmasına yaklaşık 1 hafta kala, çeşitli programların düzenlendiği okullarda öğrenciler marifetlerini sergiledi. Yılın stresini oyunlarla üzerlerinden atmaya çalışan öğrenciler, mezuniyet belgelerini alıp havaya kep fırlattı.

        Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerinden biri olan Şanlıurfa’da öğrencileri karne ve mezuniyet heyecanı sardı. Nüfusunun yarısına yakını öğrenci olan Şanlıurfa’da okulların kapanmasına bir hafta kala, öğrenciler düzenlenen çeşitli programlarda marifetlerini sergiliyor. Birbirinden güzel oyunlar ile gösterilerin sergilendiği mezuniyet programlarında öğrenciler kadar veliler de büyük bir heyecan yaşadı. Haliliye ilçesindeki İbni Sina İlkokulunun mezuniyet töreninde de öğrenciler sahnede marifetlerini sergileyerek ter dökerken, veliler de izleyici koltuklarında çocuklarını mezun etmenin gururunu yaşadı.

        Programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Nurettin Toğun, “Bize emanet ettiğiniz yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi yavrularımızla paylaşıyoruz ve paylaşmaya da devam edeceğiz. Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi öğretmenlerime zor ve bir o kadar da kutsal olan görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

        Programa katılan Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esin ise, "Diliyorum ki bu yavrularımızın bundan sonraki eğitim hayatı, onların hissettiği, hayal etmiş olduğu mesleklere taşıyacak uzun bir eğitim hayatı daha olsun ve siz de hep onların yanında olun. Onlar hekim olmak, doktor olmak, avukat olmak, savcı olmak isterlerse, o yolda yürürken eğitim hayatları boyunca hep onların yanında olun" diye konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından sırayla sahneye çıkan öğrenciler, okulun stresini üzerlerinden atmak için hazırladıkları gösteri ve oyunları sergiledi. Çocukların oyunları salondakilerin büyük beğenisini kazanırken, program sonunda mezuniyet belgelerini alan öğrenciler havaya kep attı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa