Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Dicle Elektrik (Dedaş) ekiplerinin sayaç kontrolüne çok sayıda jandarma, zırhlı araç ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile gitmesi vatandaşın tepkisine neden oldu. Kimsenin karşı çıkmadığı halde Dedaş’ın askerle geldiğini söyleyen vatandaşlar, yetkililerin konuya el atmalarını istedi.

        Şanlıurfa’da özel elektrik sağlayıcı firma olarak hizmet veren Dicle Elektrik Dağıtım A. Ş. (Dedaş), Suruç ilçesine bağlı Aligör kırsal Mahallesinde sayaç ve kaçak elektrik denetimi yaptı. Ekiplerin mahalleye çok sayıda jandarma, zırhlı araç ve TOMA eşliğinde gitmesi tepkilere neden oldu. Bugüne kadar Dedaş ekiplerine en ufak bir sıkıntı çıkartmadıkları halde asker, zırhlı araç ve TOMA eşliğinde gelmelerinin yanlış olduğunu belirten vatandaşlar, devletin askerini meşgul etmeye kimsenin hakkı olmadığını belirtti.

        Mahalle sakinlerinden Abdulvahit Alakuş, “Ben asker eşliğinde neden geldiklerini görevlilere sordum ama bana söylemediler. Ben onlara, biri size bir şey mi diyor ki siz devletin askerini kullanarak geliyorsunuz, rahatsız ediyorsunuz dedim, bir cevap vermediler” ifadelerini kullandı.

        Jandarma eşliğinde sayaç kontrolü yapan ekipler, daha sonra başka bir mahalleye gitmek için yola çıktı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa