Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa’nın Harran İlçesi Zübeyde Hanım Anaokulunda oluşturulan “Zeka oyunları atölyesi” düzenlenen törenle açıldı.

        Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması öncesinde Harranlı çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan “Zeka oyunları atölyesi” açılışına, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Uyanık, daire amirleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. Özyavuz, Kaymakam Çelik ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte kurdele keserek açılışını yaptıkları atölyede, okul öncesi eğitimin önemine değindi.

        Yapılan araştırmalara göre, Türkiye’de okul öncesi eğitim alan çocukların okula her anlamda daha hazır başladıklarını, daha uzun süre okulda kaldıklarını, çoğunun üniversite öğrenimi aldıklarını ve daha yüksek statülü işlerde çalıştıklarını vurgulayan Özyavuz, “Zeka oyunları da, başta bilişsel gelişim olmak üzere bireyin tüm gelişim alanları üzerinde olumlu etkilere sahiptir” dedi.

        Çocukların, hayata açılan penceresi olan oyunlar vasıtasıyla, strateji geliştirme, akıl yürütme,planlama, eleştirel düşünme, dikkat, görsel algı, ayırt etme, dilsayı kavramı, hafıza, konsantrasyon ve şekiluzay becerileri kazandıklarını ifade eden Özyavuz, “Bunun yanı sıra rekabet, yenilgiyi kabullenme, sebat, karar verme, ileriyi görme, motivasyon, girişimcilik ve öz güven gibi tutum ve davranışlarında pozitif yönde gelişmeler sağlanabilir. Bizler de yetkililer olarak her zaman bu tür sosyal destek projelerinin destekçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa