Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dicle Elektrik, enerjiye dayalı tarımsal sulama yapan çiftçilerle bir araya geldi.

        Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı Sinan Keskin’in yanı sıra ilçedeki çiftçi ve muhtarların katıldığı toplantıya Dicle Elektrik adına Tarımsal Sulama Müdür Yardımcısı Kemal Kaçkin, İlçe Şefi Mehmet Özbek ve Tarımsal Sulama Sorumlu Mühendisi Hasan Benzer katıldı. 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kaçkin, şirket olarak her zaman çiftçilerin yanında olduklarını söyledi.

        Enerjiyi tasarruflu kullanmak ve daha yüksek verim elde edebilmek için çiftçilere modern sulama sistemlerine geçme çağrısı yapan Kaçkin, “Bölgemizde damlama sulama sistemine geçen çok sayıda çiftçimiz var. Bu tür modern sulama sistemleri toprağı koruyup verimi artırırken bu sayede enerji tasarrufu sağlanıyor ve israfın önüne geçiliyor” dedi.

        Borçlu çiftçiler ödeme yapmalı

        Toplantıda elektrik dağıtım hizmetinin sürekliliği ve yatırımların devamlılığı için her tüketici gibi tarımsal sulama abonelerinin de tükettikleri elektriğin bedelini zamanında ödemesi gerektiğini ifade eden Kaçkin, 2018 yılına ait elektrik borcunu erken ödeyen çiftçilerin, şirketin sağladığı erken ödeme avantajlarından yararlanacağını kaydetti.

        Toplantıda çiftçilerin konuyla ilgili soruları da yanıtlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa