Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96’ncı yıl dönümünü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu sağlayan süreçteki en önemli dönüm noktasının 30 Ağustos Zaferi olduğunu belirtti.

        Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96’ncı yıl dönümünü yayımladığı mesajla kutladı. Pınarbaşı, mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu sağlayan süreçteki en önemli dönüm noktasının 30 Ağustos Zaferi olduğuna dikkat çekerek, “Kahraman ordumuz ve aziz milletimizin şanlı tarihinde önemli bir yere sahiptir. Yüce Türk milletinin verdiği onur ve büyük bir mücadele neticesinde, zaferle sonuçlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96’ncı yıl dönümünü gururla kutluyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Pınarbaşı, Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajının devamında, Şanlı Türk tarihinin, Malazgirt, Çanakkale ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi gibi birçok zaferlerle dolu olduğunu belirtti. Pınarbaşı, “Anadolu topraklarını vatan ve yurt yapan Sultan Alparslan liderliğinde kazanılan Malazgirt Zaferi ile Türk milletinin kutlu yürüyüşü başladı. Anadolu’muzun ebedi vatan olmasını sağlayan Malazgirt Zaferi'nin kazanıldığı ve İstiklal Mücadelemizin dönüm noktası olan Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlandığı ağustos ayının son haftasını, Zafer Haftası olarak kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Aziz milletimizin Malazgirt'te 1071'de başlattığı bu şanlı yürüyüş, tarihin her döneminde devam etmiştir. 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin azmi ve vatan sevgisiyle milli birlik ve beraberliğinin en anlamlı örneklerinden biridir. 30 Ağustos, aziz Türk milletinin 'Ya istiklal ya ölüm’ ilkesi ile neleri başarabileceğinin, bağımsızlığı için neleri göze alabileceğinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin adeta küllerinden yeniden doğuşunun timsalidir. Bu ruh hiç bir zaman zafiyete uğramamıştır. Zira, aziz milletimiz, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında da tıpkı ecdadı gibi, yine gönlünde imanı ve vatan sevgisi, elinde sadece şanlı Türk bayrağı ile hainlere karşı yeni bir destan yazmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hedeflerine emin adımlarla yürümektedir. Büyük Türkiye Cumhuriyeti, her türlü zorluğun üstesinden gelecek güç ve kudrete sahiptir. Bu anlamlı zaferin yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, milletimizin Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa