Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Kurban Bayramının 2’nci günü gecesinde yangın olayının meydana geldiği Oduncular ve Keresteciler Sitesini ziyaret etti.

        Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Sancaktar Mahallesinde bulunan Oduncular ve Keresteciler Sitesinde, 22 Ağustos’ta yangın çıktı. Yangın haberini alan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da, olay yerine giderek esnafın yanında oldu.

        Kriz masası kurdu

        Demirkol, yangın haberiyle birlikte kurduğu kriz masasıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçe Müdürlüğüne bağlı, su sıkma özelliği olan arazözleri ve kamyon ve iş makinelerini olay yerine yönlendirdi. Yangın yerine yönlendirilen çok sayıda arazöz, yangını söndürme ve soğutma çalışmalarında, itfaiye ve diğer kamu kurumlarına ait araçlarla birlikte görev aldı. Yangın söndürme ve soğutma işlemlerinin de tamamlanmasıyla birlikte oluşan enkaz, Haliliye Belediyesinin iş makinesi ve kamyonlarıyla yangın yerinden taşındı.

        Yangın sonrası esnafa ziyaret

        Demirkol, yangın sonrası yaralarını saran esnafı ziyaret etti. İşyerleri yanan esnaf ile büyük bir faciadan dönülen Oduncular ve Keresteciler Sitesindeki diğer esnafla görüşüp, her türlü konuda kendilerine destek olacaklarını söyleyen Başkan Demirkol, beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri Abdulkadir Bağış ve Cuma Demir ile birlikte Oduncular ve Kömürcüler Odasına geçti. Burada Oda Başkanı Hadi Öğe, oda yönetimi ve esnaflar tarafından karşılanan Başkan Demirkol, bir kez daha esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Demirkol’a, olay anından itibaren esnafa verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Oda Başkanı Hadi Öğe, “Talihsiz kazada, Belediye Başkanımız Sayın Fevzi Demirkol, yangının çıktığı andan itibaren olayı takip etti. Başkanımız ekibiyle birlikte bizi yalnız bırakmadı. Başkanımız, hasara tespiti ve esnafla görüşmek için odamızı ziyaret etti. Bunun için kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu özverili çalışmalarından dolayı kendisini taktirle karşılıyoruz” dedi.

        “Haberi alır almaz, olay yerine gittik”

        Esnafın her zaman yanında olacaklarının belirten Demirkol, “Kurban Bayramının 2’nci günü, esnafımızın helalinden ekmeğini kazandığı Oduncular Pazarında yangın çıktı. Maalesef bu yangında bazı iş yerlerimiz zarar gördü. Büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Bu hususta esnafımıza geçmiş olsun diyorum. O gece, yangın haberini alır almaz, Haliliye Belediyesi olarak tankerlerimiz, arazözlerimizle, iş makinelerimizle, su sıkma özelliği olan araçlarımızla olay yerine geldik ve ekiplerimiz o gece yangın sönene kadar olay yerindeydi. Ertesi gün de, enkaz kaldırma çalışmalarında ekiplerimiz yer aldı. Esnafımızın bu konuda zararı oldu ama büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. İşyerleri konusunda da, gerekli incelemeler yaptıktan sonra esnafımızın mağduriyeti noktasında birlikte hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

        Yanan işyerlerinin inşaatını yapılacak

        Demirkol, açıklamalarının ardından yangının meydana geldiği alanda incelemelerde bulundu. Küle dönen işyerlerinin sahipleriyle burada da görüşen Demirkol, esnafa bir de müjde verdi. Yanan işyerlerinin inşaatlarını Haliliye Belediyesi olarak yapacaklarını ve işyerlerini eski haline dönüştürecekleri ifade eden Demirkol, “4 dükkânın eski hale getirilmesini, inşaatını biz yapacağız. Makineler hususunda, sigortaları var mı, yok mu, AFAD ve Valilik ile biz görüşürüz ve görüşmemiz neticesinde esnafımıza yardımcı olmaya çalışırız. Yalnız, dükkânlarının eski haline dönüştürülmesini Haliliye Belediyesi olarak biz karşılayacağız” diye konuştu.

        Esnafta, Demirkol’a teşekkürlerini iletti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa